Nové The Elder Scrolls

Nové The Elder Scrolls
23:33, 03.10.2023

Pokud se vám při přečtení nápisu The Elder Scrolls spustil Pavlovův reflex a slintáte více než bernardýn nad kusem šunky při očekávání novinek plnohodnotného šestého dílu legendární fantasy série, tak zavřete slintací stavidla a hoďte se zase do klidu. Na tenhle kousek si budeme muset zřejmě ještě chvíli počkat. Bethesda si pro nás mezitím přichystala jiné překvapení.

Tím je vydání titulu The Elder Scrolls: Castles, který vyšel na konci minulého týdne. Možná si teď říkáte, že je lepší aspoň nějaká než žádná hra, ale to platí pouze pro majitele zařízení se systémem Android. Nám Jablíčkářům zatím zůstávají jen oči pro pláč a jen bohové vědí, zdali se někdy nového titulu dočkáme, i když je zatím hra pouze v režimu předběžného přístupu. To samé bohužel platí i o pro majitele PS5 v případě šestky díky vlastnictví studia Microsoftem, který se již vyjádřil že chystané pokračování opěvovaného Skyrimu se na PlayStation nepodívá. Za mě osobně za to mají jisté místo v nejhlubším pekle, ale business je business.

Klik pro zvětšení (Nové The Elder Scrolls)

Pokud však máte nějaké androidí zařízení, můžete se jen radovat nebo alespoň ze zvědavosti zkusit nové Castles. V principu nejde o žádnou přelomovou hru, která by přinesla svěží vítr mezi mobilní hry, ale už několikrát viděný klon Fallout Shelter. Sympatické je, že se tvůrci tuto skutečnost ani nesnaží popřít a na svůj vzor upozorňují přímo v popisu hry.

Navíc se nejedná o tu samou hru jako FS převedenou do světa The Elder Scrolls, ale vývojáři přidali přeci jen pár věcí navíc. Jednou z nich jsou souboje s monstry známými z hlavní herní série na kterou údajně hra nabízí několik dalších odkazů a pomrkávání. Kromě správy hradu musí navíc hráči pečovat o celou dynastii a její blaho a plnit epické questy. To celé je navíc zabalené do hezkého vizuálu doprovázeného příjemnou hudbou. Prozatím je gameska v režimu předběžného přístupu.


DALŠÍ

CGwillWin