hw
Cyberpunk 2077: Phantom Liberty nabídne NVIDIA DLSS 3.5 a plný ray tracing

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty nabídne NVIDIA DLSS 3.5 a plný ray tracing
15:25, 20.09.2023

NVIDIA DLSS 3.5 bylo představeno před několika týdny a přináší novou techniku Ray Reconstruction, která díky využití umělé inteligence dokáže zvýšit kvalitu ray tracingu ve hrách i grafických aplikacích. První implementace této novinky se dočkáme 21. září ve hře Cyberpunk 2077, kde její podpora přijde v rámci aktualizace na verzi 2.0. Ve stejný den bude také zpřístupněna uživatelům Chaos Vantage, oblíbeného nástroje pro 3D vizualizaci.

DLSS 3.5 je k dispozici všem majitelům GPU GeForce RTX a NVIDIA RTX; kompletní informace o této nové technologii najdete v našem článku o oznámení NVIDIA DLSS 3.5.

DLSS 3.5 se poprvé představí 21. září v Cyberpunk 2077

Dne 21. září vychází aktualizace pro Cyberpunk 2077 na verzi 2.0 a přináší řadu vylepšení. Mezi hlavni z nich patří DLSS 3.5 s funkcí Ray Reconstruction. Jde o novou techniku využívající umělou inteligenci pro vylepšení kvality ray tracingu. V režimu Overdrive díky tomu novinka zlepší kvalitu a čistotu odrazů i věrnost globálního osvětlení a dynamického chování světel.

K trénování DLSS 3.5 bylo použito 5x více dat, než tomu bylo v případě DLSS 3. Aktuální verze díky tomu dokáže rozpoznat různé ray tracingové efekty a na základě toho mnohem lépe rozhoduje o použití časových a prostorových dat při zachování vysokofrekvenčních informací, což je pro dosažení špičkového upscalingu extrémně důležité. DLSS 3.5 je k dispozici všem majitelům GPU GeForce RTX a NVIDIA RTX, majitelům GeForce RTX řady 40 však zůstává exkluzivní funkce generování snímků.

26. záři vychází dlouho očekávané špionážní DLC Cyberpunk 2077: Phantom Liberty, v němž samozřejmě nebude chybět plný ray tracing a DLSS 3.5 s funkcí rekonstrukce paprsků. "Díky chytré technologii DLSS 3.5, která dokáže vykreslovat obraz s pomocí umělé inteligence, si můžete Cyberpunk 2077 vyzkoušet s ostřejším obrazem, přesnějším osvětlením a maximální možnou snímkovou frekvencí," říká Jakub Knapik, VP of Art a Global Art Director ve společnosti CD PROJEKT RED.

V rozlišení 4K při maximálním grafickém nastavení a využití plného ray tracingu může v Cyberpunk 2077: Phantom Liberty díky NVIDIA DLSS 3.5 se zapnutou funkcí Frame Generation snímková frekvence vzrůst v průměru až 4,9x. U dalších populárních rozlišení, tedy 1440p a 1080p, jde pak o přibližně trojnásobný nárůst v závislosti na modelu GPU.

Další informace o novinkách, včetně detailního srovnání kvality, přináší článek věnovaný DLSS 3.5 v Cyberpunk 2077 a k dispozici je také Cyberpunk 2077: Phantom Liberty RTX trailer.

DLSS 3.5 pro tvůrce: Podpora v Chaos Vantage už 21. září, NVIDIA Omniverse se dočká v říjnu

Kreativní platformy a aplikace přinášejí širokou škálu obsahu, který je pro tradiční denoisery obtížný, protože vyžadují ruční ladění pro každou scénu. Výsledkem je, že při náhledu obsahu bude obraz nekvalitní a plný šumu.

DLSS 3.5 dokáže řadu scén rozpoznat a vytvořit kvalitní náhled ještě před časově náročným finálním renderingem. Chaos Vantage, oblíbený nástroj pro 3D vizualizaci s využitím plného ray tracingu, proto získá 21. září podporu pro Ray Reconstruction. Již nyní je možné v něm na GPU z rodiny RTX využívat akcelerovaný denoiser NVIDIA OptiX a technologii NVIDIA Super Resolution.

Na říjen je plánováno vydání aktualizace obsahující podporu DLSS 3.5 pro NVIDIA Omniverse USD Composer. Jde o aplikaci pro práci s grafickými prvky ve formátu OpenUSD, která uživatelům umožní tvořit, osvětlovat, simulovat a renderovat rozsáhlé scény.

Detailní srovnání kvality je k dispozici v týdenním přehledu novinek o NVIDIA DLSS na blogu společnosti NVIDIA.

Nové hry s podporou DLSS

Tento týden se také seznam titulů podporujících NVIDIA DLSS rozrůstá o čtyři nová jména:

The First Descendant Open Beta, vychází dnes s DLSS 3.
Warhaven vychází 20. září s DLSS 3.

Witchfire vychází 20. září v režimu předběžného přístupu s DLSS 3 & Reflex

Party Animals vychází 20. září s DLSS 2 & Reflex

NVIDIA DLSS je nyní podporováno ve více než 340 hrách a aplikacích.


DALŠÍ

CGwillWin