Budúci mesiac vychádza klasická textová adventúra na štýl Zork

Budúci mesiac vychádza klasická textová adventúra na štýl Zork
11:17, 18.08.2023

Pripravte sa na skúmanie toho, čo skutočne znamená byť "človekom", pretože plodné nezávislé hororové vydavateľstvo DreadXP a vývojárske štúdio LUAL Games oznámili dátum vydania hry [I] doesn't exist - modernej textovej adventúry, ktorá skúma témy kontroly, izolácie a duševného zdravia.

Hra [I] doesn't exist, inšpirovaná obľúbenými titulmi ako The Beginner's Guide, Stories Untold, Buddy Simulator a Zork, je milostným listom k počiatkom hier zameraných na rozprávanie a rozvíja žáner textových adventúr pomocou rozpoznávania textu v konverzácii, krásneho surrealistického pixelového umenia a netradičných intrapersonálnych tém.

V hre sa hráči prebudia v neznámom lese obývanom nelogickými scenériami a zvláštnosťami, ako sú priateľské hovoriace huby. Keď dávajú príkazy svojmu hernému avatarovi a uvažujú nad riešením hádaniek (a zmyslom vlastnej existencie), aby unikli zo zdanlivo neškodného lesa, fasáda začne ukazovať svoje trhliny, aby odhalila niečo... temnejšie.

[I] doesn't exist využíva kombináciu 2D a 3D perspektívy prostredníctvom optickej ilúzie, čím hráčom poskytuje tripy a snový zážitok. Vizuálna stránka hry pripomínajúca tranz a textový dizajn príbehu, podporený modernou technológiou "Natural Language Processing" - ktorá umožňuje hráčom kreatívne odpovedať na výzvy v hre bez toho, aby sa držali súboru špecifických pojmov, vytvára desivo intuitívny herný zážitok, ktorý je prístupný nováčikom aj veteránom textových dobrodružstiev.

[I] doesn't exist vychádza v službe Steam pre Windows PC, Mac a Linux 12. 9. 2023. Demo verziu si môžete cez Steam stiahnuť už dnes.


DALŠÍ

CGwillWin