hw
recenze
TrueLife Care Q10 BT

TrueLife Care Q10 BT - recenze
TrueLife Care Q10 BT - recenze
07:39, 26.02.2024

Prvý rodinný bezdotykový teplomer som osobne kúpil takmer pred desiatimi rokmi a to bolo ešte v čase, kedy som jednak vôbec netušil, či ho využije aj niekto iný okrem mňa a už vôbec som nevedel, že mi neraz výrazne zjednoduší život. Šlo o kvalitný produkt značky Brauer, ktorý pomocou infračerveného lúča vedel trafiť reálnu teplotu takmer úplne presne, podobne ako klasické ortuťové tyčinky z čias komunizmu. Ako však roky pribúdali, jeho kvalita rapídne klesala a jedného dňa, nech som sa snažil akokoľvek, nás, toho času už verný rodinný pomocník, navždy opustil. Touto cestou by som mu však rád poďakoval za tie kritické momenty, kedy zvládal informovať o stave teploty nielen mňa, mojej manželky, ale aj našej dcérky. Brauer bolo nutné nahradiť niečím novým a tentokrát som využil svoju prácu a požiadal distribútora o zaslanie testovacej vzorky bezdotykového teplomeru značky TrueLife Care s dodatkom Q10 BT, o ktorom si teraz povieme viac.

Základ domácnosti

Klik pro zvětšení (TrueLife Care Q10 BT - recenze)

Predmetný teplomer pracuje na, rovnako tak ako náš zosnulý Brauer v časoch svojej najväčšej slávy, základe využívania infračervenej technológie. Pomocou neho viete zmerať teplotu na čele, v uchu ale aj na povrchu predmetov – čo sa týka posledného bodu hlavnej funkcie, využíval som ho sem tam na overenie teploty piva a rovnako tak aj testovaného hardvéru, špeciálne notebookov v režime vysokého výkonu. Iste, na trhu existujú dva druhy takto koncipovaných bezdotykových teplomerov a na jednej strane máme plne profesionálne merače, aké sa dnes a denne používajú v nemocniciach, na tej druhej, naopak, produkty ako TrueLife Care Q10 BT. Môžete namietať, že je lepšie siahnuť po klasickom ortuťou plnenom teplomere, avšak práve tieto bezdotykové verzie vám vedia teplotu zmerať takmer okamžite a dať vám tak rýchlo aspoň približný odhad toho, ako na tom ste a či je nutné začať panikáriť. Počas testovania predmetnej vzorky som samotné záznamy porovnával s profesionálnym teplomerom značky Schneider, ktorý vám možno už nejedna sestrička v nemocnici priložila k čelu a odchýlky boli v prevažnej časti grafu merania minimálne (pohybovali sa od 0,5 stupňa po maximálne 0,9 stupňa Celzia). TrueLife Care Q10 BT dnes viete kúpiť za sumu cca 50 eur a onen Schneider sa pohybuje tesne pod hranicou 300 eur – to len pre vašu predstavu cenových rozdielov voči tým teplotným.

BT funkcia

Klik pro zvětšení (TrueLife Care Q10 BT - recenze)

Klik pro zvětšení (TrueLife Care Q10 BT - recenze)

Klik pro zvětšení (TrueLife Care Q10 BT - recenze)

Pomocou spárovania s aplikáciou od TrueLife a previazania teplomeru s vaším mobilom/tabletom, si viete zhromažďovať údaje z meraní v rámci jedného horúčkového obdobia a sledovať tak prípadný pokles alebo naopak nárast teplôt. Všetko funguje maximálne intuitívne a po sekunde čakania na výsledok sa za ďalšiu sekundu údaj prenesie aj do appky. Testovanú vzorku vnímam ako perfektného pomocníka pre čerstvých rodičov, ktorým na ich potomkovi záleží tak prehnane, že mu chcú monitorovať teplotu sekundu po sekunde a výsledné údaje ukazovať pediatričke alebo pediatrovi, aby ich mohli následne upokojiť. Funkcia merania v uchu je vďaka zaujímavému dizajnovému nápadu, kedy dokážete koniec teplomera jednoducho odopnúť (je na magnetoch) a zase vrátiť nazad, intuitívna a keď váš potomok presiahne vek 12 rokov, môžete prepnúť z módu „dieťa“ na „dospelý“ – asi dobre viete, že deti majú vždy vyššiu teplotu než dospelá časť populácie a preto má prepínanie týchto modusov zmysel, už len aby sa alarm neozýval tam, kde nemá. Na malom, ale prehľadnom a podsvietenom LCD displeji teplomeru sa vždy zobrazuje len to najdôležitejšie a dizajnovo dobre zvládnutý úchyt zariadenia vám padne perfektne do ruky.

Intuitívne ovládanie

Klik pro zvětšení (TrueLife Care Q10 BT - recenze)

Klik pro zvětšení (TrueLife Care Q10 BT - recenze)

Klik pro zvětšení (TrueLife Care Q10 BT - recenze)

Súčasťou balenia, okrem dvoch AAA batérií, ktoré aj po dvoch mesiacoch testovania stále fungujú (výrobca udáva, že energia týchto dvoch článkov by mala byť schopná zmerať teplotu až 20 000 krát), je aj na dotyk príjemné textilné vrecúško so sťahovateľnou šnúrkou. Vďaka nemu ostane váš verný teplomer vždy chránený pred poškodením a znečistením. Nebudem to ďalej zbytočne naťahovať, aby sa vám náhodou nezvýšila teplota skôr než dočítate tento text a prejdem k záverečnému hodnoteniu. TrueLife Care Q10 BT dokázal adekvátne nahradiť náš starý a dnes už v kremíkovom nebi zaslúžene odpočúvajúci Brauer - úplne ho vidím, ako s harfou usadenou v plastových rukách leží na obláčiku a len tak roztopašne brnká do strún. V danej cenovej relácii ide o užitočného pomocníka určeného do malej, ale aj početnej rodiny, ktorého výhodou je variabilita v rámci merania, rýchlosť merania (1 sekunda), expresný prevod údajov do aplikácie, minimálna odchýlka voči profesionálnym bezdotykovým teplomerom a maximálne jednoduchá obsluha. Dávam osem spotených čiel z desiatich a jasné odporúčania smerujúce priamo pod pazuchy každého, kto už musel oplakať svoj starý dotykový merač horúčok, tak ako ja.



Za poskytnutie produktu na recenzi ďakujeme spoločnosti TrueLife

Klik pro zvětšení (TrueLife Care Q10 BT - recenze)


CGwillWin