Bulánci budou zdarma

Bulánci budou zdarma
07:00, 31.07.2023

Kdo se vleče, neuteče a kdo si počká ten se dočká. Obě přísloví platí pro legendární českou hru Bulánci. Kdo se vleče, dostane po zásluze svoji dávku olova až bude peří lítat (nejlépe brokovnicí a hezky zblízka) a kdo nechtěl na remake hry z dob našeho mládí platit, tak si ji brzy bude moci stáhnout zdarma na Steamu.

To je jen jedna z novinek se kterou přišli vývojáři hry v rámci nové roadmapy. Nejhlavnější informací je globální spuštění online multiplayeru, který přivede do hry hráče z celého světa a dá brutálním polštářkům mnoho a mnoho nových cílů k rozprášení. Podporovatelé z Kickstarteru si mohli online ochutnat již dříve, ovšem začátkem srpna se zpustí již pro všechny.

Hra nabídne vcelku standartní režimy: deathmatch aneb zabij vše co se pohne, team deathmatch, neboli co má jinou barvu než ty, tak to zab a do třetice capture the flag alias sáhni mi na vlajku a hledej si nové peří. V průběhu měsíce budou následně dostupné i globální statistiky a poté dle slibů vývojářů i další obsah.

Klik pro zvětšení (Bulánci budou zdarma)

Dočkat se tam můžeme například nové úrovně se všeříkajícím názvem Labyrinth, tréninkového módu, achievementů nebo přivedení péřových válečníků na Nintendo Switch. Ve vzdálenější budoucnosti pak čeká kromě jiného brutální mód, kampaň, úroveň Jungle a port na Xbox a PlayStation. Oživené Bulánky tak zřejmě čeká vcelku zásadní rozmach a snad i zářná budoucnost.

Klik pro zvětšení (Bulánci budou zdarma)

A té třeba pomůže i již zmíněné poskytnutí hry hráčům zdarma. Prozatím v rámci Steamu, a to už od 1/9/23 v omezené verzi. Ta nabídne online multiplayer, včetně všech zmíněných režimů. Pro polštářovou bitvu budou dostupné 4 arény (Pohádka, Továrna, Disko a zcela nová Pokojíček). Střílet po všem co se hýbe bude možné díky pistoli s tlumičem, kulometu, brokovnic, mině a raketometu, což je vcelku hezký arzenál. Pro majitele základní hry budou dostupné i herní statistiky a žebříčky a jako bonus kus Bulánčí historie v podobě 7 scén a 5 videí. Vývojáři sami uvádí, že pro dobrou řežbu stačí tato základní verze hry. Kdo by však hru chtěl podpořit, může si zpřístupnění dalšího obsahue následně koupit dle slov tvůrců "za cenu jedné kávy".

Klik pro zvětšení (Bulánci budou zdarma)

Klik pro zvětšení (Bulánci budou zdarma)

Pokud jste hru už podpořili na Kickstarteru nebo máte v plánu si ji pořídit ještě do konce srpna, tak se navíc můžete těšit na již zmíněny chystaný obsah zcela zdarma, včetně příslibu přípravy dalšího contentu. O těchto vražedných polštářích tak zřejmě do budoucna ještě dost uslyšíme.


DALŠÍ

CGwillWin