Hudbu do hororu Stray Souls zloží Akira Yamaoka

Hudbu do hororu Stray Souls zloží Akira Yamaoka
10:26, 12.07.2023

Nezávislé herné štúdio Jukai Studio a Versus Evil, jeden z popredných nezávislých vydavateľov videohier, dnes prezradili, že ich pripravovaný mysteriózny psychologický horor Stray Souls bude obsahovať novú hudbu legendárneho skladateľa hry Silent Hill, Akiru Yamaoka.

Akira Yamaoka je známy predovšetkým vďaka svojej práci na hudbe k prvým niekoľkým hrám Silent Hill, hoci jeho diela sa objavili aj v takých uznávaných tituloch, ako sú Shadows of the Damned, Lollipop Chainsaw a The Medium. Ukážku jeho spolupráce na Stray Souls si môžete vypočuť v novom traileri nižšie, ktorý obsahuje jeho skladbu "Splintered Mind".

"Nie je žiadnym tajomstvom, že sme obrovskými fanúšikmi hry Silent Hill, takže možnosť získať pre našu hru skladateľa jej série, Akiru Yamaoka, je splneným snom!", povedal Artur Łączkowski, majiteľ a riaditeľ štúdia Jukai. "Yamaokova práca bola neoddeliteľnou súčasťou pri vytváraní tónu a nálady Silent Hillu, takže sme nesmierne nadšení, že môže obohatiť našu víziu o svoje legendárne zvuky. Skutočne sa mu nikto nevyrovná a je pre nás veľkou cťou, že s nami tvorivo spolupracuje!"

Ponorte sa do mysle Daniela, dospievajúceho chlapca, ktorý zdedil dom po svojej odcudzenej starej mame. Keď sa Daniel nasťahuje, stretne záhadnú Martu, ktorá vie o dome viac, než by čakal. S príchodom noci vychádzajú na povrch temné tajomstvá, ktoré sa skrývajú v obydlí a v Danielovej minulosti - tajomstvá, ktoré Daniel zrejme nedokáže prekonať...

Stray Souls kombinuje obľúbené prvky japonských survival hororov s radom nových vychytávok vrátane rôznych randomizovaných systémov, v ktorých sa stretnutia s nepriateľmi, rozmiestnenie predmetov, paranormálna aktivita a dokonca aj počasie neustále menia, takže žiadne dve hrania nie sú úplne rovnaké. S využitím sily technológie Metahuman a Unreal Engine 5 sú postavy a prostredia autenticky oživené a vrhnú vás priamo do hrôzy a strachu príbehu. Hra Stray Souls bude uvedená na trh na jeseň tohto roku na konzolách PC, PlayStation a Xbox Series.


DALŠÍ

CGwillWin