Final Fantasy XVI je právě v prodeji

Final Fantasy XVI je právě v prodeji
16:09, 22.06.2023

Společnost Square Enix dnes oznámila, že hra Final Fantasy XVI, nejnovější samostatný díl kritiky oceňované série Final Fantasy, je nyní k dispozici pro konzole PlayStation 5 (PS5).

Final Fantasy XVI je akční hrou RPG, které kombinuje dynamický akční bojový systém v reálném čase s RPG prvky a poskytuje tak rozsáhlý a vzrušující herní zážitek. Vytvořil ji zkušený vývojářský tým pod vedením Naokiho Yoshidy, jehož cílem bylo přinést titul Final Fantasy, který si budou moci užít všichni hráči a který potěší jak fanoušky série, tak nové hráče. Velký důraz byl kladen také na přístupnost, a to díky zavedení funkce Timely Accessories, která umožňuje hráčům přizpůsobit a upravit obtížnost hry prostřednictvím výbavy tak, aby vyhovovala jejich individuálnímu hernímu stylu.

Další inovativní funkcí je systém Active Time Lore (ATL). ATL je přístupný kdykoli ve hře, dokonce i během cutscén, a umožňuje hráčům dozvědět se více o světě a postavách, které jsou na obrazovce nebo se s nimi právě setkali, a obsahuje více než 2 800 písemných záznamů, které pronikají hluboko do historie Valisthey a jejích obyvatel.

Demoverze Final Fantasy XVI je pro hráče ideální příležitostí, jak se vrhnout do říše Valisthea a prožít začátky epického příběhu hlavního hrdiny Cliva Rosfielda. Demo hráčům zpřístupňuje úvodní prolog, přičemž uložený postup se po vydání přenese do plné hry. V demoverzi převezměte kontrolu nad Clivem Rosfieldem na začátku jeho epického příběhu a seznámíte se s jeho ambicemi a cíli, zatímco prožívá tragickou událost, která ho posílá na temnou a nebezpečnou cestu pomsty. Dokončení prologu umožní hráčům zažít speciální bojovou ukázku, která má odemčené četné schopnosti a dává jim možnost vrhnout se do vzrušujících bitev a vyzkoušet širokou škálu ničivých útoků a komb.

FINAL FANTASY XVI uvádí hráče do zcela nového příběhu ve světě Final Fantasy, epického temného fantasy, které se odehrává v říši Valisthea - zemi požehnané světlem mateřských krystalů, kde mír ochabuje, protože Nákaza se šíří a hrozí zničit jejich světa. O osudu země rozhodují Eikoni, mocné vyvolané bestie, a jejich Dominanti, muži a ženy, kteří byli obdařeni schopností je vyvolávat a ovládat. Toto je příběh Cliva Rosfielda, bojovníka, kterému byl udělen titul "První štít Rosarie" a který přísahal chránit svého mladšího bratra Joshuu, Dominantu Fénixe, Eikona ohně. Zanedlouho se Clive zaplete do velké tragédie a přísahá pomstu Temnému Eikonu známému jako Ifrit, tajemné entitě, která za sebou přináší pohromy.


DALŠÍ

CGwillWin