akce
To najdôležitejšie z Xbox Showcase

To najdôležitejšie z Xbox Showcase
09:05, 12.06.2023

Včera vo večerných hodinách prebehla Xbox Games Showcase a za seba musím konštatovať, že sa jednalo skutočne o nálož. Moje herné srdce sa skutočne radovalo z toho čo videlo. Preto moc nezdržujme a poďme na to!



Všetko začína bez slov ukážkou troch hier, troch svetových premiér. Fable, South of Midnight a Star Wars Outlaws. O Fable sme už vedeli z minulosti ale nasledujúce dva tituly rozhodne potešili. Všetky hry bez konkrétneho dátumu vydania.

Následne nám pani v zelených šatách gestikulujúca ako klasický taxikár z Ríma, prišla vysvetliť, prečo je Xbox to najlepšie miesto pre hranie videohier a nemyslela tým len konzolu samotnú, ale aj PC, mobilný telefón a vlastne všetko na čom sa dajú hrať videohry. Samozrejme, nasleduje ďalšia brutálna nálož trailerov vrátane gameplay materiálu. Nižšie pridávam videá bez širšieho komentára.

Z vyššie uvedených by som rád zvýraznil titul Microsoft Flight Simulator 2024, ktorý vyzerá opäť absolútne fantasticky, ďalej dátum vydania titulu Forza Motorsport alebo RPG projekt Avowed, o ktorom sa už mnohokrát špekulovalo, či hra ešte vôbec existuje a ktorý vyzerá presne ako The Elder Scrolls.

Po tejto časti sa objavil na scéne Keanu Reeves, ktorého vystúpenie bolo prinajmenšom trochu afektované... to je aspoň môj názor. Samozrejme, Keanu na scéne znamená jedinú vec - rozšírenie Phantom Liberty pre titul Cyberpunk 2077, ktorý sa dočkal hneď aj dátumu vydania a to 26. septembra/září.

Jedným z titulov, ktorý rozhodne stál za to bol Clockwork Revolution, ktorý až nápadne pripomínal dielo Bioshock Infinite, čo samozrejme nie je vôbec na škodu, pretože si so sebou niesol podobnú úroveň kvality.

Ďalej sme mali možnosť vidieť:

Aby toho nebolo málo, čakajú nás ešte dve veci. Prvá sa týka oznámenia nového hardwaru a to v podobe Xbox Series S konzole v čiernej farbe a s 1TB diskom, ktorý bude dostupný od prvého septembra/září 2023.

Večer bol zasvätený hlavne jednému titulu a to samozrejme očakávanému Starfieldu, ktorého vydanie je stále bližšie a bližšie a dokonca sme sa dozvedeli aj konkrétny dátum vydania, ktorý bol stanovený na 6. septembra/září 2023.

Po veľmi podarenej ukážke, po ktorej som dostal na hru pomerne veľkú chuť nasledovala detailná prezentácia v samostatnej časti nazvanej Starfield Direct. Kde sme sa bohužiaľ dozvedeli aj napríklad to, že hra pobeží iba v 30 FPS, čo mňa veľmi mrzí.


DALŠÍ

CGwillWin