Vieme kedy vychádza Witchfire!

Vieme kedy vychádza Witchfire!
20:07, 08.06.2023

Poľský Doom s čarodejnicami alias Witchfire od The Astronauts. Hra, o ktorej sme aj na našom webe referovali už pred mnohými rokmi stále neprišla do svojej Early Access podoby, čo by malo konečne nastať deviaty mesiac tohto roka.

Autori to tak minimálne sľubujú a to v tomto prípade exkluzívne pre Epic Games Store. Witchfire je strieľačka z pohľadu prvej osoby od tvorcov hier Painkiller a Bulletstorm, ktorá sa odohráva v pochmúrnom fantasy svete, v ktorom zúri smrtiaca vojna medzi mocnými čarodejnicami a cirkvou. V tejto alternatívnej realite sú čarodejnice veľmi skutočné a veľmi nebezpečné - ale rovnako tak aj lovec čarodejníc, známy aj ako preyer. Hráči vyzbrojení vatikánskymi čarodejníkmi ovládajú bezbožný arzenál zbraní a zakázanej mágie, keď v mene svojich temných dobrodincov bojujú proti temným hrôzam.

V rozhovore pre Epic Games to potvrdill Adrian Chmielarz, kreatívny riaditeľ a spoluzakladateľ The Astronauts: "Vo videohrách ma najviac vzrušuje myšlienka spoznávania rôznych svetov. Byť vesmírnym pirátom, detektívom s nadprirodzenými schopnosťami alebo cirkevným lovcom čarodejníc. Nezáleží mi na tom, či je hra zameraná na príbeh alebo na mechaniky - potrebujem, aby jej svet pôsobil ako skutočné miesto. Takže aj keď je Witchfire samozrejme v prvom rade strieľačka, do jej sveta a príbehu investujeme veľa. Verím, že to umocní zážitok aj pre ľudí, ktorí tvrdia, že ich konkrétne príbehy v hrách vôbec nezaujímajú."

Chmielarz potvrdil, že hoci hra Witchfire obsahuje rozsiahly lore a príbeh, pri spustení Early Access sa tím zameriava najmä na to, aby predstavila vybrúsený a atmosférický herný zážitok, pričom ďalšie príbehové prvky sa budú pridávať, keď sa hra priblíži k plnému vydaniu. Hráči, ktorých zaujíma príbeh Witchfire, si môžu prečítať krátky príbeh Chmielarza, ktorý sa odohráva vo svete Witchfire: The Preyer.

V diskusii o najnovšom traileri Chmielarz povedal: "Niekoľko posledných trailerov bolo veľmi zameraných na boj a myslím, že vyvolávali nesprávny dojem, že Witchfire je nepretržitý akčný festival. Nie je to tak. Iste, niektoré súboje budú neuveriteľne intenzívne, ale sú tu aj obdobia pokojného prieskumu, plánovania, premýšľania. V tomto ohľade má oveľa bližšie k Souls ako napríklad k Doomu. Preto je začiatok tohto nového traileru trochu pomalší. Možno ešte viac spomalíme, keď konečne príde čas na launch trailer."

Witchfire bude druhým vydaním hry The Astronauts po titule The Vanishing of Ethan Carter, ktorý získal cenu BAFTA. Hoci má The Astronauts malý tím len desiatich vývojárov, hra sa môže pochváliť grafikou, ktorá môže konkurovať v priestore AAA. Hra Witchfire, vytvorená v Unreal Engine, využíva pokročilú fotogrametriu na dosiahnutie nádherného a pohlcujúceho temného fantasy sveta, ktorý môžu hráči preskúmať.

Hra Witchfire vychádza v Early Access 20. 9. 2023 v obchode Epic Games Store.


DALŠÍ

CGwillWin