V nové sezóně Battlefieldu 2042 se podíváme do Česka

V nové sezóně Battlefieldu 2042 se podíváme do Česka
10:47, 02.06.2023

Možná se tomu divíte, ale Battlefield 2042 ještě stále žije. Ačkoliv se nejednalo o úplný průšvih, mnoho skálopevných fanoušků si na začátku nenašel a jeho pozdější updaty už úvodní hořký pocit nedokázaly zachránit. To však EA neodrazuje a pořád vydává další obsah, konkrétně tu máme pátou sezónu nazvanou New Dawn, ve které se objevuje mapa zasažená do České republiky.

Třikrát hurá a všichni se radujme? Pokud vás to potěší můžete začít vyvěšovat vlajky v rámci svého patriotismu a očekávat zástupy voličů SPD u vašich dveří. Mapa je nazvaná "Reclaimed" a je zasazená do prostředí opuštěné továrny a vojenské základny někde v lesích. Jestliže jste čekali nějaké lokální reálie, připravte se na zklamání, protože žádné nedopité lahváče Braníků a řízky na stole nás nečekají. Ani socha svatého Václava a mávající pandy chybí! I nápisy vykolejeném vlaku jsou v angličtině, včetně graffiti, takže je spíše o generickou mapu, která se po změně lore může odehrávat klidně v Rakousku, Polsku nebo kdekoliv jinde na světě. Ale i tak jsme rádi, že si na nás autoři vzpomněli to ne že ne.

Season 5 samozřejmě nabídne víc než jen novou mapu, připravte se na Battlepass nacpananý novými skiny, přičemž na ty hezčí budete potřebovat jeho placenou verzi. Dočkáme se i trojice nových zbraní a stejného počtu granátů. Těžko říci, jestli to přitáhne zástupy hráčů. Těch bylo dle statistik ze Steamu v průběhu května průměrně kolem 8 tisíc, jiné platformy se sledovat nedají, ale dá se očekávat, že na PS5 to bude více, vzhledem k tomu že se BF2042 objevil v rámci PS Plus. Ale, kdoví, třeba se tam potkáme. Až dohrajeme Diablo.

DALŠÍ

CGwillWin