Kontroverzný projekt Six Days in Fallujah čoskoro v predaji

Kontroverzný projekt Six Days in Fallujah čoskoro v predaji
17:15, 31.05.2023

Kontroverzia okolo projektu Six Days in Fallujah sa spája predovšetkým s časovou osou okolo pôvodného ohlásenia a teda roku 2009. Konami toho času chcelo v dobe prebiehajúcich vojenských operácií v Iraku ponúknuť realistickú vojenskú akciu vychádzajúcu z päť rokov starého konfliktu z mesta Fallujah, čo nie úplne dobre znášala odborná verejnosť, hlavne v súvislosti s americkými jednotkami umiestnenými v danej oblasti. Hra si nakoniec prešla reinkarnáciou a prechodom pod nového vydavateľa a už 22. 6. 2023 prejde do Early Access verzie na PC s tým, že 1.0 verzie by sme sa mali dočkať v roku 2024 a to vrátane portov na konzoly. Nižšie si môžete pozrieť najnovší gameplay trailer a dostať sa tak do obrazu o čom tu je reč.

Spoločnosti Victura a Highwire Games dnes oznámili, že ich pripravovaná taktická strieľačka z pohľadu prvej osoby Six Days in Fallujah vyjde 22. 6. 2023 prostredníctvom programu Early Access služby Steam. Hra bude spustená so štyrmi kooperatívnymi misiami pre štyroch hráčov. Tieto misie sa odohrávajú na mestských mapách, ktoré sa procedurálne generujú pri každom hraní hry, aby sa spolu s neobmedzenou znovuhrateľnosťou obnovila neistota boja.

Six Days in Fallujah je vysoko realistická taktická strieľačka z pohľadu prvej osoby, na ktorej vývoji sa podieľalo viac ako 100 mariňákov a vojakov, ktorí slúžili v druhej bitke o Fallúdžu, ako aj viac ako dve desiatky irackých civilistov a vojakov. Hra Six Days je založená na skutočných príbehoch z tejto bitky a od hráčov vyžaduje, aby so svojím palebným tímom prekonali reálne scenáre pomocou skutočnej vojenskej taktiky.


DALŠÍ

CGwillWin