Epické fantasy FPS Immortals of Aveum vyjde již brzy

Epické fantasy FPS Immortals of Aveum vyjde již brzy
02:45, 15.04.2023

Ty nejlepší věci někdy přijdou nečekaně. Narazíte na svojí budoucí holku v knihovně u sekce o chovu ještěrek, v kapse od saka, co jste měli na sobě naposledy před rokem na svatbě, najdete zmuchlanýho litra anebo se zčista jasna objeví hra, která vypadá vážně super a má epickou hudbu. A na kterou jste dočista zapomněli, protože poslední zmínka o ní byla na Game Awards 2022. A přesně tím je Immortals of Aveum.

Ačkoliv vyjde pod záštitou EA v rámci EA Originals, jedná se o debut Ascendant Studios z Kalifornie, kteří se toho očividně vážně nebojí a hned se vrhli na AAAčkovou záležitost pro všechny platformy. Ve světě Avenum zuří už tisíce let nekonečný konflikt. Na jedné straně jsou dobří hoši a holky z království Lucium, v protějším ringu stojí zlořádi z Rasharnu v čele s týpkem, co zjevně vzhlíží k Sauronovi a jeho looku. Ti zlí chtějí Luciánům zabránit v přístupu k magii a následně je zadupat do prachu dějin, naštěstí se objevil náš hrdina Jak, který může pořádně zatočit s jazýčkem vah. Protože he is the chosen one.

Zní to tuctově až běda? Ano, být to knížka od nového autora nebo nějaké indie RPG, mohlo by tak být, ale mrkněte na trailer! Jelikož jde o singleplayerové FPS s pořádným rozpočtem, mám k Immortals of Avenum jistou naději. Přestože video neukazuje žádné šílené množství gameplay záběrů a čerpá spíše z cutscén, zdá se, že souboje s kouzlometajícím sigilem na ruce budou zábavné. Skoro mě až mrzí, že hra nebude mít multiplayer. To je ve výsledku ale spíše dobré znamení a autoři se tak mohou soustředit jen na singleplayerový gameplay a kdoví, jestli se mulťáku nedočkáme někdy v budoucnu. A skvělou zprávou na konec je, že datum vydání je stanoveno na 20. červenec, takže ani nemusíme čekat bůhví jak dlouho a za chvíli si vše vyzkoušíme na vlastních obrazovkách.

DALŠÍ

CGwillWin