hw
recenze
Huawei Watch GT 3 SE

Huawei Watch GT 3 SE - recenze
Huawei Watch GT 3 SE - recenze
14:32, 06.06.2023

Nároky na nositeľnú elektroniku sa za posledné roky výrazne zvýšili a doba, keď sa smart hodinky definovali ako veľmi predražená ozdoba na ruku, je už dávno preč. Žiarivým príkladom je aj nedávne vydanie zaujímavo koncipovaných Watch GT 3 SE od Huawei, ktoré svojou cenou zdanlivo naznačujú až príliš veľa konštrukčných a funkčných kompromisov, čo však vo finále nie je úplne pravda. Mal som možnosť hodinky testovať viac než mesiac a v nasledujúcich riadkoch vám podám tradičné hlásenie.

Nemusíte rozbíjať prasiatko

Klik pro zvětšení (Huawei Watch GT 3 SE - recenze)

Klik pro zvětšení (Huawei Watch GT 3 SE - recenze)

Klik pro zvětšení (Huawei Watch GT 3 SE - recenze)

Cena sa momentálne pohybuje okolo cifry 160 eur, čo je zároveň dôvod označiť GT 3 SE za najlacnejší model v rámci celej série GT. Po dizajnovej stránke tu máme príklon k Watch GT Runner, kde prvé husle hrá predovšetkým odolné šasy vytvorené z polymérových vlákien, ako aj dizajn odkazujúci na športové zameranie majiteľa hodiniek. Hrana rámu tentokrát vystupuje do výšky a má na sebe číselné insígnie, čo by mohlo zvádzať k rotácii, avšak ide o statický prvok a žiadna otočná luneta sa tu nekoná. Vyvýšenie chráni dobre čitateľný 1,43 palcový AMOLED panel s rozlíšením 466 x 466 pixelov a predmetné hodinky s proporciami 46,4 × 46,4 × 12 mm/36 gramov, môžem označiť za jedny z tých tenších a menších, než je dnes bežné. Ich vizualizácia síce nie je podľa môjho gusta, mám rád skôr minimalizmus a menej cirkusu, ak to tak môžem nazvať, každopádne na ruke hodinky pôsobia celkom pekne a nebál by som sa ich nosiť ani ku slávnostnejšiemu odevu. A aký je najzásadnejší rozdiel medzi GT 3 SE a GT Runner? Predmetná novinka využíva oveľa hrubší remienok z TPU (termoplastický polyuretán), čo môže spôsobovať jeden zásadný problém, ktorý som odhalil aj ja počas intenzívneho testovania. Hodinky som si zapol, tak aby mi nebehali hore-dole po zápästí, ale aby som tiež nemal pocit, že mi niekto škrtí ruku. Následne som absolvoval niekoľko tréningov, pri ktorom je práve ohyb zápästia frekventovaným cvikom. Výsledkom bola moja doslova zodratá koža v oblasti remienku, za čo môže remienok, ktorý je vyrobený z TPU.

Načo sa to krúti, ak to nič nerobí?

Klik pro zvětšení (Huawei Watch GT 3 SE - recenze)

Klik pro zvětšení (Huawei Watch GT 3 SE - recenze)

Klik pro zvětšení (Huawei Watch GT 3 SE - recenze)

Na pravej hrane nájdete hlavné tlačidlo s efektom rotácie, čo by mohlo rovnako zvádzať k pocitu, že pomocou neho si budete, tak ako u iných modelov od Huawei, môcť posúvať ikonky na displeji hore- dole. Opak je však pravdou, keďže tento spínač sa krúti len na okrasu a jediné, čo si s ním môžete ukojiť, je tak maximálne vaša obsedantno kompulzívna porucha. Pod týmto hlavným spínačom sa nachádza ešte jedno tlačidlo určené pre priradenie rýchleho spustenia vami vybranej aplikácie, ale zvyšná interakcia spočíva v používaní dotykovej obrazovky. Skôr než začnete využívať jednotlivé funkcie, je nutné zariadenie spárovať s telefónom. V tomto smere ide všetko opäť, tak ako je u Huawei hodiniek štandardom, cez aplikáciu Zdravie, ktorú viete dostať nielen do Huawei mobilov, ale aj do telefónov s operačným systémom Android a iOS (inštalačný súbor sťahujte vždy priamo zo stránok Huawei). Následne už len stačí zadefinovať svoje telesné proporcie, vybrať si jeden pre vás z ideálnych ciferníkov a môžete začať zbierať cenné informácie.

Klik pro zvětšení (Huawei Watch GT 3 SE - recenze)

Klik pro zvětšení (Huawei Watch GT 3 SE - recenze)

Klik pro zvětšení (Huawei Watch GT 3 SE - recenze)

Možnosti monitoringu sú rovnako pestré, tak ako aj u drahších verzií daného modelu. Na spodnej strane hodiniek sa nachádza optický senzor TruSeen 5.0+, vďaka čomu je možné celkovú presnosť označiť za chvályhodnú prednosť celej testovanej vzorky. Hodinky dokážu mapovať viac ako sto tréningových programov a podávať o vašich výsledkoch patričné štatistiky – dokonca si môžete vytvárať vlastné programy vopred stanovenými trasami a cez mobil si ich nahrať do internej pamäte hodiniek. Viac vás však asi bude zaujímať kvalita monitorovania spánku, okysličenia krvi či zbieranie dát o tepe a strese. V prípade spánku sa skúšané hodinky ukázali byť pomerne apatickej povahy, keďže vôbec nedetegovali čiastočné prebudenia, tak ako to robia moje Watch D. Ostatné atribúty, vedeli podať zhruba rovnako ako spomínané prémiové déčka. A keď už vyššie spomínam športové výkony, určite je vhodné uviesť aj celkovú odolnosť voči vode, vďaka čomu môžete hodinky používať aj na plávanie (neodporúča sa však potápanie, keďže sú vodotesné, v úvodzovkách, len do 50 metrov). Súčasťou výbavy je aj GPS modul, avšak pracuje len s jednopásmovým GPS, čo nezaručuje úplnú presnosť ako u drahších modelov. Na bežné športové výkony a pre nenáročných konzumentov by to však nemala byť žiadna prekážka. Kto bežne využíva vybavovanie hovorov cez vstavaný mikrofón v hodinkách, určite ocení aj túto možnosť práve u Watch GT 3 SE, avšak kvalitou mikrofónu by som ju prirovnal skôr k istej núdzovej pomoci než vyložene užívateľsky príjemnej skúsenosti.

Vysoká výdrž

Klik pro zvětšení (Huawei Watch GT 3 SE - recenze)

Klik pro zvětšení (Huawei Watch GT 3 SE - recenze)

Klik pro zvětšení (Huawei Watch GT 3 SE - recenze)

U telefónov od spoločnosti Huawei je bežným štandardom výbavy vysoká výdrž batérie. Z tohto statusu nechce vypadnúť ani Watch GT 3 SE, ktorý sa papierovo chváli štrnástimi dňami, avšak počas testu sa mi z hodiniek podarilo dostať maximálne sedem hodín – hodinky som sa zámerne snažil vyťažiť na maximum (denné tréningy, neustála kontrola tepu a stresu, telefonovanie, zapnuté GPS, plný jas). Ak si z plného vyťaženia uberiete nejaký ten atribút, dozaista sa budete vedieť priblížiť minimálne k desiatim dňom, čo je o to viac príjemnou prednosťou týchto smart hodiniek. Akokoľvek je cenová relácia, hlavne na pomery výbavy GT 3 SE nízka a časom pôjde dozaista ešte nižšie, výsledná kvalita preskočila moje pôvodné očakávania. Ide o náradie vhodné na monitorovanie športu či každodenného fungovania vášho tela, ktoré by sa dalo označiť za vhodné pre každého, kto nikdy tejto technológii nejako zásadne neholdoval, ale chcel by ju pozvoľna spoznať bez toho, aby ho to stálo jednu celú výplatu. Na naplnenie takéhoto scenára je kúpa Huawei Watch GT 3 SE ideálna.

Celkovo podarené smart zariadenie na ruku, ktoré vám zvládne monitorovať vaše každodenné kroky životom


Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti Huawei

Klik pro zvětšení (Huawei Watch GT 3 SE - recenze)


CGwillWin