Sony ruší PlayStation Plus Collection

Sony ruší PlayStation Plus Collection
21:43, 02.02.2023

PlayStation 5 začíná být po 2 letech konečně zbožím, kterého je dostatek. S koncem minulého roku se navíc snad už dočkáme nálože AAA titulů, které udělají z konzole nové generace žádoucí artikl a s dalšími tituly se následně po hubených létech roztrhne pytel. O to smutnější bude pro nové majitele start s jejich novým miláčkem s ohledem na nejaktuálnější krok Sony.

Nejeden z nás před 2 lety s radostí uvítal nabídku 20 titulů, které reprezentovaly výběr toho nejlepšího na PS4 zdarma pro předplatitele služby PS Plus. Pokud jste byli začínající hráči, mohli jste si "zadarmo" užít poklady jako Days Gone, God Of War nebo Detroit: Become Human. Kompletním nabídka takzvané The PS Plus Collection čítá tituly:

Batman: Arkham Knight
Battlefield 1
Bloodborne
Call of Duty: Black Ops 3 (Zombie Chronicles Edition)
Crash Bandicoot N. Sane Trilogy
Days Gone
Detroit: Become Human
Fallout 4
Final Fantasy 15
God of War
Infamous Second Son
Monster Hunter World
Mortal Kombat X
Persona 5
Ratchet and Clank
Resident Evil 7: Biohazard
The Last Guardian
The Last of Us Remastered
Uncharted 4: A Thief's End
Until Dawn

Tomuhle dárečku však pomalu končí životnost. Sony totiž oznámila, že dnem 9. 5. 2023 tato nabídka zmizí v propadlišti dějin a noví vlastníci PS5 tak budou moci leda uronit slzu nebo vytáhnout peněženky. Důvodem pro stáhnutí kolekce je zřejmě další snaha o vydělání více peněz. Ptáte se proč? Je to jednoduché.

Většina těchto her je totiž dostupná ve vyšším předplatném služby PS Plus tedy Extra a Premium. Například Bloodborne je dostupný za cenu 529 Kč nebo v rámci PS Plus Extra. Aktuálně populární The Last of Us v edici Remastered je však dostupná až v nejvyšším stupni Premium nebo rovněž za 529 Kč. Pro úplnost Detroit: Become Human není dostupná ani v jedné verzi a v obchodě PS Store stojí nyní dokonce 1 049 Kč. Pokud si tedy budete chtít zahrát se základním PS Plus budeme mít jednoduše smůlu a budete si muset připlatit nebo se soustředit na nové vycházející tituly což by třeba v případě zmíněného Detroit: Become Human nebo Bloodborne byla věčná škoda.

Pokud tedy již máte PS5 i předplatné PS Plus, na nic nečekejte a do 8. 5. 2023 si hry ve storu přidejte do své knihovny, kde Vám i nadále po dobu placení služby zůstanou.


DALŠÍ

CGwillWin