Elden Ring sa dočkal českej lokalizácie

Elden Ring sa dočkal českej lokalizácie
09:19, 05.01.2023

Existujú tri tipy souls-like hier - soulsovky, soulskovky od From Software a Elden Ring. Asi vám nebude opakovať, aké veľké zaľúbenie som v tejto hre objavil a asi vám nebudem opakovať, že túto hru by ste si mali jednoznačne zahrať a to absolútne bez ohľadu na to, či hry tohoto žánru vyhľadávate alebo nie. Ak ste do teraz tak neučinili a ignorovali ste všetky tie náznaky prečo si hru zahrať mám pre vás posledný dôvod, prečo si hru zahrať.



Česká lokalizácia. Áno, príde mi to natoľko významné, že som tejto skutočnosti venoval samostatnú vetu! Bohužiaľ sa stále bavíme len o platforme PC takže konzolisti, ako obvykle majú smolu. To mi ale nebrání vám samozrejme závidieť a informovať vás o tom.

Za preklad je zodpovedný pomerne známi človek menom Farflame a asi si poriadne zamakal, aj keď sa môže zdať, že hra obsahuje doslova pár viet, nie je tomu tak, celkový preklad pozostával z viac ako tisíc normostránok, čo je pomerne slušná nálož.

Ak sa rozhodnete lokalizáciu použiť navštívte stránky Farflama. Nejedná sa ešte o 100% dokončený produkt a preto v hre nenájdete preklad v ženskom rode a asi jedným z najzásadnejších problémov je, že hra po inštalácií stratí všetky online funkcie. Dobrov správou je, že hra funguje na Steam Decku a vaše Achievementy vám budú naďalej cinkať.

DALŠÍ

CGwillWin