S.T.A.L.K.E.R. 2 sa pripomína úžasným trailerom, ako to však vyzerá s dátumom vydania?

S.T.A.L.K.E.R. 2 sa pripomína úžasným trailerom, ako to však vyzerá s dátumom vydania?
08:14, 30.12.2022

Sú videohry, ktorých vývoj by sa dal zhrnúť do nanajvýš dvoch viet s tým, že nech už je výsledná kvalita akákoľvek, samotná produkcia jednoducho nestojí za reč. Opozitom v takomto prípade sú projekty formátu S.T.A.L.K.E.R. 2, ktoré už od prvého dňa ohlásenia budia nie len všeobecné veselie, ale súčasne si so sebou nesú onen chvost nabalené kontroverznosťou a nepredvídateľnými zvratmi.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl sa mal na scéne pôvodne objaviť práve v tomto pred/po vianočnom čase, avšak zásahom spomínaných udalostí, ktoré posledný rok hýbu svetom, sa jeho vývoj nakoniec predĺžil. Ukrajinská spoločnosť GSC Game World je v súčasnosti rozdelená na dve samostatne pracujúce frakcie z čoho jedna sa nachádza aj v Českej republike (Pražská pobočka sídli na Pankráci). Základ však ostáva v materskom meste Kyjev, kde musí čeliť aj takýmto nezávideniahodným situáciám - nasledujúci video twitt od GSC pojednáva o prežívaní bombového náletu s prímesou živej hudby.

Nezlomnosť a chuť dokopať svoju víziu s pokračovaním kultovej značky S.T.A.L.K.E.R. do zdarného konca je jasne daná a verím, že nech už máte na všetko to čo sa okolo vás deje akýkoľvek názor, tak nejako tušíte, že druhého S.T.A.L.K.E.R.a si chcú zahrať jednoducho všetci, nech už majú pod pasovou fotkou akúkoľvek vlajku.

Dnes pre vás v tejto súvislosti máme zásadný update. Ukrajinci pokračujú vo vývoji, čoho dôkazom je aj najnovší trailer s prívlastkom; Come to Me. Jeho obsahom je, v drvivej časti stopáže, hlavne atmosférou jedinečný gameplay a aj keď sme v závere tak trocha očakávali konkrétny dátum vydania, samotné potvrdenie roku 2023 nám nateraz musí stačiť. Držme vývojárom palce, nech ich tá, toľko pripomínaná nezlomnosť, povzbudzuje v práci aj naďalej a nech nám v nasledujúcom roku dodajú dôstojné pokračovanie kultu zloženého zo siedmych písmen.


DALŠÍ

CGwillWin