God of War seriál od Amazonu chce ostať verný predlohe

God of War seriál od Amazonu chce ostať verný predlohe
07:49, 21.12.2022

God of War Ragnarök je pre mnohých hrou tohto končiaceho sa roka a keďže predaje toto tvrdenie vlastne z časti potvrdzujú, je rovnako logické, že Amazon vidí potenciál v seriálovej adaptácii - HBO im ukradlo The Last of Us a tak im to týmto spôsobom trocha vrátia.

Amazon aktuálne skutočne rozbieha úvodnú fázu produkcie hraného seriálu na motívy IP God of War, s čím sa pochopiteľne začínajú spájať aj oprávnené obavy z kvality (príkladom je ich spracovanie Pána Prsteňov). Cez to všetko zaznievajú z úst kompetentných a v celej veci zainteresovaných vyhlásenia, že sa budú snažiť maximálne držať predlohy. Uviedol to konkrétne Vernon Sanders (človek zodpovedný za obsah v štúdiu Amazon) a dodal; že je pre nich dôležité využiť potenciál príbehu so silným emocionálnym jadrom a toto GoW rozhodne má. Ide o príbeh medzi otcom a synom, čo vidíme dnes a denne, ale keď tento point vytiahnete pred epický a mytológiou podfarbený obsah, môže to zažiariť.

O scenár sa stará duo Mark Fergus a Hawk Ostby (autori Children of Men, Iron Man, Cowboys & Aliens), ktoré spoločne chce sledovať dejovú linku hernej série samotnej. A ak ste z vyššie uvedených konštatovaní stále skôr skeptickí, poteším vás aspoň informáciou, že na príprave sa podieľa aj sám Cory Balrog, režisér posledných častí GoW. A kto bude hrať hlavné úlohy seriálu ako takého? Nemáme ani tušenie.


DALŠÍ

CGwillWin