Remake kultovej adventúry Colossal Cave dostal dátum vydania

Remake kultovej adventúry Colossal Cave dostal dátum vydania
08:28, 12.12.2022

Keď sa dnes povie "textová adventúra" len málo kto, mimo pamätníkov, vie presne opísať o čom je tu reč. Tieto priekopnícke interaktívne videohry sú však dnes z historického pohľadu nesmierne dôležitými stavebnými kameňmi, bez ktorých by daná kultúra mohla vyzerať úplne inak. Svoje o tom vie aj manželská dvojica Ken a Roberta Williams, ktorým v roku 1976 vyšla dnes už kultová adventúra Colossal Cave. Toho času išlo o čisto textový projekt neskôr doplnený o obrázky a dnes, kedy sa vďaka Cygnus Entertainment môžeme tešiť na 3D remake predmetnej hry, mne osobne žiaria oči ako malému decku na štedrý deň.

Zakladatelia spoločnosti Sierra On-Line Ken a Roberta Williamsovci oznámili, že Colossal Cave, ultimátna 3D interpretácia pôvodnej textovej adventúry, vyjde pre Meta Quest 2, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series X|S, ako aj Windows PC a Mac prostredníctvom služieb Steam, The Epic Games Store, Humble, Itch.io a Amazon vo štvrtok 19. 1. 2023.

Na tých, ktorí hľadajú skutočné dobrodružstvo v kľukatom labyrinte podzemných jaskýň, čakajú nevyspytateľné zázraky. Príbehové príšery sa zhmotňujú ako živé bytosti, pripravené stať sa priateľmi alebo nepriateľmi na celý život. Riešte zložité hádanky pri putovaní masívnymi jaskyňami plnými nebezpečných nástrah a výnimočných pokladov.

Pozbierajte každý predmet a preskúmajte hlboko v jaskyni, než sa po plodnej výprave vydáte domov. Colossal Cave umožňuje hrdinkám a hrdinom osvojiť si rovnakého odvážneho ducha ako v pôvodnom titule a preklenúť tak priepasť medzi dvoma generáciami dychtivých dobrodruhov.

"Pôvodné dobrodružstvo Colossal Cave, ktoré sa v roku 2019 dostalo do Siene slávy videohier, bude mať navždy špeciálne miesto v srdciach Kena a mňa," hovorí Roberta Williams, zakladateľka a hlavná dizajnérka spoločnosti Cygnus Entertainment. "Tento svet sme vybudovali so všetkou láskou a úžasom prvej hry a dúfame, že ďalšia generácia hráčov bude môcť zažiť rovnaký magický dotyk, aký mala na naše životy."

Ikonickí vývojári Ken a Roberta Williamsovci sú späť s novou spoločnosťou Cygnus Entertainment a sú pripravení vytvoriť ďalšie úžasné projekty, ako sú zásadné klasiky, ktoré ich dostali na mapu, vrátane hry King's Quest, držiteľa ocenenia Video Game Hall of Fame v triede 2020, ako aj Space Quest, Phantasmagoria a mnohých ďalších. Dvojica získala cenu Pioneer Award na konferencii GDC 2020 spolu s ocenením Industry Icon na The Game Awards v roku 2014. Pokračujú vo svojom dedičstve a budujú novú dynastiu, ktorej nádejným začiatkom je práve hra Colossal Cave.


DALŠÍ

CGwillWin