Deathloop a Dishonored se odehrávají ve stejném vesmíru

Deathloop a Dishonored se odehrávají ve stejném vesmíru
00:03, 10.10.2022

Když něco Arkane dělá, tak pořádně. A to i v případě, že chtějí něco utajit, respektive odhalit jen střípky a nechat na hráčích, ať si všechno poskládají sami. To, že se jejich poslední pecky Dishonored a Deathloop odehrávají ve stejném vesmíru, vydedukovali již minulosti někteří hloubaví kolegové a můžete se mrknout třeba na redditu. A nyní to potvrdil kreativní ředitel Arkane Dinga Bakaba v posledním Xbox podcastu. Tedy já si ho poslechl až poté, co na něj upozornili kluci v Xbox podcastu, takže díky patří jim :)

Už v minulosti se vývojáři vyjádřili, že hráči neodhalili všechna tajemství a easter eggy, jež v Deathloopu umístili. Není to nečekané, protože ač je herní mapa na první pohled malá, skrývá se v ní víc tajemství než skýtá dámská kabelka. Tahle komplexita je zkrátka v Arkane DNA a prosákla i do jejich posledního dílka. Teď víme, že Deathloop se odehrává po Dishonored: Death of the Outsider, respektive v jedné z možných budoucností a ačkoliv není na první pohled úplně zřejmé, tituly jsou propojeny.

A nejde jen o to, že některé magické tríčky, jsou stejné (třeba blink) či podobné nebo že architektonické prvky Updaamu vychází z předchozích her, ale máme tu i hinty, třeba v podobě loga Dunwallu, tedy města z prvního Dishonored, na Heritage Gun v Deatloopu. Autorům se to podařilo udržet pod pokličkou jednoduše tak, že byli velmi vágní a nespecifičtí třeba při zmiňování minulosti a nechali na hráčích, ať si na to přijdou sami. A teď nám to vlastně jen potvrdili.

Důvod proč to dělali byl zřejmý, nechtěli, aby hráči hned obě série srovnávali a chtěli, aby Colt měl vlastní story a vlastně prostor. A je to dobře, protože Deathloop byl pecka a to, že existuje pojítko s Dishonored je jen třešničkou na dortu. A my se nemůžeme dočkat, co tihle frantíci vymyslí příště. Tedy po Redfallu.

DALŠÍ

CGwillWin