Sportem ku zdraví a spokojenému zvířátku

Sportem ku zdraví a spokojenému zvířátku
21:02, 22.09.2022

Mnoho z nás zajisté pamatuje Tamagotchi. Kdysi populární kapesní hra v podobě vajíčka se třemi čudlíky se objevila jako blesk z čistého nebe ve zlatých devadesátkách, zblba děti po celém světě a vytáhla peníze z kapes nejednomu rodiči. Pro mladší generace doplním, že šlo o elektronické zvířátko zobrazující se na malém displeji v černobílé podobě z kostiček, které požadovalo pozornost jako normální živá bytost. Majitelé tak museli svého mazlíčka, krmit, hrát si s ním nebo po něm dokonce uklízet. A když jste se nestarali dostatečně, tak váš hafan, micka nebo kuřátko prostě umřelo. Oproti drsné realitě však stačilo dát reset a milovaný Puňta byl zpět mezi živými. Byly to krásné časy.

Klik pro zvětšení (Sportem ku zdraví a spokojenému zvířátku)

Od té doby ovšem uplynula hezká řádka let a pokročila naštěstí i technologie. Místo Tamagotchi teď taháme po kapsách mobily, které pomalu nedáme z rukou a někteří jedinci z nich ani za den pomalu nespustí oči. Celý den tak jen sedíme a nic neděláme což má nehezký vliv na naše zdraví. Ale nyní je tu pro nás lenochy a milovníky fauny konečně aplikace, která může spojit příjemné s užitečným. Ačkoliv existuje mnoho lepších či horších appek, které nám obstarají cvičení doma, přeci jen se dívaní na trenérku nebo animaci bez přidané hodnoty časem omrzí. Novinka Fitmetnt však sází na vaši dobrotu a nechá vás při cvičení starat o virtuálního mazlíčka.

Hra od společnosti Glossbird Games vám do cesty přivede štěně Monroa, které si vezmete domů a musíte o něj pečovat. K tomu ovšem potřebujete peníze a ty se dají vydělat jak jinak než cvičením. Nejde však o nic náročného. Hra nabízí cviky u kterých se dá například i sedět. Navíc si lze nastavit délku cvičení a zpětnou vazbou aplikaci říci, jak moc vám daný pohyb vyhovoval. Na druhou stranu software nedokáže kontrolovat, zdali děláte cvik správně nebo jestli vůbec. Je tak na svědomí každého jestli si daný cvik splní nebo ne, ale bez toho by to celé ztrácelo smysl. Za naspořené zlaťáky následně koupíte pro hafana nový gauč nebo třeba nové tapety. Nejde sice o kdo ví jak propracovaný kus, ale smyslel téhle appky není nahradit plně digitální zvířátko, ale přímět hráče k alespoň 5 minutovému pohybu a z toho denní rutinu. Mazlíček je kromě lepšího pocitu ze sebe přidanou hodnotou. Časem navíc můžete pejska vyměnit za kočičku nebo žabičku. Aplikace je dostupná na iOS i Android zdarma.

A jaké aplikace pro cvičení používáte vy? Přiměl by vás virtuální hafan nebo micka k pohybu nebo dáte přednost gauči a chipsům?


DALŠÍ

CGwillWin