Microsoft nabízí sdílené předplatné Game Passu

Microsoft nabízí sdílené předplatné Game Passu
15:58, 06.09.2022

Zdá se, že tu máme další facku nebo spíše tvrdou ránu na solar uštědřenou Sony a jejímu PlayStation Plus od Microsoftu. Zatímco v prodejích konzolí si nesporně lépe vede japonský gigant, ohledně herních služeb dlouhodobě vychází hráčům vstříc spíše vládce Windowsů. Ten nyní udělal další razantní krok, kterým je možnost nasdílet svoje předplatné služby Game Pass s přáteli a rodinou.

Prozatím je funkce dostupná pouze v Irsku a Kolumbii (jen bohové vědí, proč zrovna v těchto zemích) a oficiální název zní Xbox Game Pass Friends & Family. Hráčům nabídne možnost sdílet své předplatné až se 4 dalšími hráči, ale jen za předpokladu, že jsou ze stejné země nebo regionu. Cena je prozatím pro Irsko stanovena na 21,99 euro, což dělá lehce přes 4 eura pro každého účastníka. Za tuto částku pak hráči dostanou výhody Xbox Game Pass Ultimate, tedy plný přístup ke katalogu více jak 100 her, Xbox Live Gold, knihovně her od EA, cloudovému streamování a slevám. Výhodou je možnost hraní téže hry na několika platformách najednou, oddělené účty nebo achievementy. Jen pro připomenutí stávající předplatné na úrovní Ultimate stojí necelých 15 dolarů.

Samozřejmě nechybí ani možnost provést upgrade stávajícího předplatného. V takovém případě Microsot připravil převodní tabulku, dle které hráči uvidí co dostanou než jim po vypršení aktuálního předplatného naběhne F & F.

Klik pro zvětšení (Microsoft nabízí sdílené předplatné Game Passu)

Ačkoliv jsem zastánce Sony musím v tomto ohledu Microsoftu jedině tleskat. Věřím, že to spoustu hráčů ke službě Game Pass přitáhne a pár možná odláká i od Sony. Bude rozhodně zajímavé sledovat, jak se k této nabídce konkurence postaví a zdali sáhne po něčem podobném. Škoda, že o něčem takovém nepřemýšlí i streamovací služby jako Netlix.

A co vy? Podělíte se s přáteli o nové předplatné nebo si budete dál používat stávající?


DALŠÍ

CGwillWin