hw
Pracuje se na nové generaci Steam Decku

Pracuje se na nové generaci Steam Decku
15:52, 02.09.2022

Není nic divného pokud konzole, která existuje na trhu několik let dostane svého nástupce, ať už formou úplně nové generace nebo alespoň vylepšené stávající. Mluvit o něčem takovém ale v případě konzole u níž uplynula dlouhá doba pouze od oznámení, ale její první kusy se začínají teprve dostávat k hráčům, je dle mého názoru poněkud úsměvné.

A přesně takovým případem je právě Steam Deck od Valve. Od jeho ohlášení a spuštění prodeje v roce 2021 uběhl více než rok, a nyní se konečně dostává ke svým nedočkavým vlastníkům. Už nyní se však mluví o tom, že se počítá s novou generací tohoto handheldu. S informací přišel portál VGC, který upozornil na rozhovor s vývojáři od Valve pro magazín Weekly Famitsu.

V něm byli vývojáři dotázáni, jaká podpora čeká jejich novou hračku v budoucnu, načež designer Greg Coomer uvedl, že pokud se nic nepokazí, půjde o novou generaci konzole, která se bude lišit tvarem, velikostí i tématikou. Jedním z důvodů je podle Grega snaha o rozšíření základny uživatelů Steamu. Následně se chopil slova vývojář Pierre-Loup Griffais, který dodal, že se u budoucí generace se zaměří hlavně na silnější baterii a optimalizaci systému, na čemž ostatně pracují i u nynější verze. Výdrž baterie je přitom údajně největší problém, který momentálně řeší.

Valve dále pro portál Polygon uvedlo, že skutečně budou další verze Steam Decku, ale v současnosti nemá žádné specifikace pro tuto další generaci. Společnost zároveň uvedla, že ačkoliv by se v budoucnu mohla zaměřit na streamování pomocí jejich nového hardwaru, není to nyní jejich hlavní záměr.

Z výše uvedených prohlášení tak vyplývá, že nějaká verze Steam Deck Pro nebo možná dokonce Steam Deck 2 je v plánu, ale bude to zřejmě ještě nějakou chvíli trvat.


DALŠÍ

CGwillWin