Mafia oznamuje pokračování a rozdává dárky k výročí

Mafia oznamuje pokračování a rozdává dárky k výročí
20:10, 29.08.2022

O tom, že kultovní Mafie slaví 20 let jsme vám už říkali a dnes je ten den kdy legenda vyšla z podsvětí tvorby na světlo hráčských monitorů. Od té doby uplynulo již mnoho vody, hra dostala pokračování a i rozporuplně přijatý remake a stihla rovněž změnit i vlastníka práv. Právě studio 2K nyní rozjelo oslavnou kampaň, během které vyzývá hráče, aby se přidali a společně oslavili významné výročí českého herního klenotu. Studio přitom vypustilo pár postů přibližujících zákulisí původní tvorby.

A co by to bylo za oslavu bez dárečků. Ty ovšem nedostanou tvůrci, ale hráči a tím prvním je oficiální ohlášení práce na novém dílu této série. Na jednu stranu je vcelku logické předpokládat, že 20 let od vzniku se budou chtít současní vlastníci práv předvést něčím velkým, ale práce na novém dílu by asi napadla jen málokoho s ohledem na přijetí, jak posledního třetího dílu, tak remaku.

Ostatně právě třetí díl byl odsouzen jako velmi průměrná skoro až podprůměrná hra, která měla s původní hrou společné tak maximálně malé cameo a název. Jinak hra působila spíše jako spatný klon GTA. Pro mě osobně byla opravdu velkým zklamáním a kritizovaný druhý díl byl s omluvami veleben. Tvůrci si nicméně řekli, že je načase vrátit se ke kořenům a nový díl se tak bude údajně odehrávat na Sicílii, přičemž půjde o prequel k původní hře, který se bude točit okolo rodiny Dona Salieriho. Pokud by se toto potvrdilo budu první ve frontě u obchodů, protože Don byla moje nejoblíbenější postava, i když přiznávám, že původní dabing jsem měl raději. Na oficiální představení a podrobnosti so však musíme ještě počkat.

Stejně jako v reálném světě rodina nezapomíná na své nejvěrnější, tak i my dostaneme od našich Donů malý dárek. Kdo by snad původní Mafii ještě neměl ve své sbírce na Steamu, může si do své knihovny zařadit poklad z nejcennějších a to zcela zdarma v období od 1.-5. září. Jedná se opravdu o původní hru a nikoliv novější remake.

To ovšem, není všechno. Pokud máte soutěživého ducha, můžete poškádlit štěstěnu a repostem výše uvedeného tweetu se zařadit do soutěže o upomínkové předměty. Já do toho tedy rozhodně jdu a co vy?


DALŠÍ

CGwillWin