akce
speciál
To nejlepší z GamesCom Opening Night Live!

To nejlepší z GamesCom Opening Night Live!
To nejlepší z GamesCom Opening Night Live!
20:18, 23.08.2022

GamesCom započal a během nabitého úvodního večera jsme mohli vidět opravdu hromadu, ale hromadu záběrů očekávaných AAA titulů ale i indie záležitostí. Na celý záznam se můžete podívat sami, až budete mít pár hodin času a studené pivko k tomu, ale v redakci jsme si dali tu práci a vyzobali to nejzásadnější a nejzajímavější. Jasně i některé další věci vypadali cool, jako Goat Simulator 3, Where Winds Meet, Wyrdsong nebo Gotham Knights, ale o nich si povíme někdy příště. Tak tedy, náš výběr.

The Callisto Protocol

Prvou významnou hrou aktuálneho skončeného otváracieho včera pre Gamescom 2022 sa stal blížiaci sa duchovný nástupca kultového hororu Dead Space. The Callisto Protocol od štúdia Striking Distance príde na scénu 2. 12. 2022 a jeho predstavenie z Kolína sa nieslo v duchu akčnej jazdy odpadovými kanálmi a manipulácie s telami dotieravých mutantov.

Hogwarts Legacy

Dle očekávání jsme se dočkali i nových záběrů z Hogwarts Legacy. Video má sice jen necelé tři minutky avšak oproti předchozím trailerům nabízí výrazně temnější vibe, řeší se v něm kletby, které se nepromíjejí a zdá se, že se dokonce budeme moci naučit věcičky jako Crucio. Sounds good. Nevím, jestli se tenhle mučící čárymár hodí proti umrlcům, kteří se objeví později, ale možná s nimi poškádlíte ostatní spolužáky v Bradavicích. Nebo svojí partačku, která sice nevypadá cute jako Hermiona, ale pořád bychom jí dali palec nahoru. Více se dozvíme snad v únoru, pokud se tedy vývoje opět neprotáhne.

High on Life

Jestli je nějaká gamesa, na kterou se v redakci těšíme všichni, je to bezesporu High on Life, střílečka od tvůrců Ricka a Mortyho. Na rozdíl od drtivé většiny současných titulů, které se snaží být vážné a drsné jak šmirgpapír to High on Life bere z úplně jiného úhlu a jde hlavně o kopici zábavy. Mluvící zbraně (včetně dabingu Justina Roilanda), bossové, co vás posílají do (pardon my french, ale aby to bylo autentické) prdele a two hands combat ala Bioshock, všechno vypadá super. Mrkněte na video. Mimochodem super zpráva je, že hned po vydání se High on Life objeví na Game Passu. Microsoft se asi plácne přes kapsu, ale to nám moc nevadí.

Moonbreaker

Světe div se, na obrazovce vyskočil i Brandon Sanderson. Tenhle chlapík, je dobře známý všem fandům fantasy, protože kromě toho, že píše bambilion knížek ročně, dělá vlastně úplně všechno a nyní slušně fušuje do i do videoher. Vyjma toho, že teď maká na dalším titulu s FromSoftware, ale spojil se i pány z UnknownWorlds (Subnatica) a vytvořil pro ně vesmír, do něhož bude zasazeno jejich nové dílko zvané Moonbreaker.

Sami autoři Moonbreaker popisují jako spojení Hearthstone a XComu, mě osobně to zkrátka přijde jako počítačová adaptace tabletop wargamingu s vesmírnými kovboji a příšerami. A to doslova, protože jednou z features titulu bude to, že si budeme moci své figurky i namalovat. Hlavně doufám, že to nebude nutné, protože jestli jsem něco na Dračáku nesnášel, tak postavičky, které jsem si musel pokreslit. Postavy budeme sbírat, všechny mají být nějakým způsobem unikátní a musím říct, že gameplay vypadá příjemně a atmosférou připomíná nezapomenutelný seriál Firefly.

Return to Monkey Island

19. 9. 2022 sa na PC a Nintendo Switch vráti tá najkultovejšia point-and-click značka zo všetkých. Čaká nás návrat na opičí ostrov a do Kolína nad Rýnom bol doručený najnovší trailer pripomínajúci toho najlepšieho predajcu zo všetkých, Stan S. Stanmana. Viac už video nižšie.

Lies Of P

Hra Lies of P je inšpirovaná známym príbehom o Pinocchiovi a odohráva sa v temnom svete Belle Époque. Veďte Pinocchia na jeho neúprosnej ceste za ľudskou podobou. Vývoj má v rukách spoločnosť Neowitz a tá ho plánuje ukončiť v roku 2023, kedy tento zaujímavo koncipovaný "Souls" projekt príde na PC a konzoly. Teraz si môžete pozrieť najnovší trailer odvysielaný počas ONL.

The Lords of the Fallen

Pamatujete si na Lords of The Fallen? Titul, co se snažil uspět v žánru soulsovek někdy před osmi lety. Úplně mu to nevyšlo a sbíral průměrná hodnocení, ale i přesto jsme se měli dočkat pokračování. Spekulovalo se, že by nakonec mělo přijít příští rok a na GamesComu nám to víceméně potvrdili. Z gameplaye jsme ale neviděli nic, jen celkem povedené CGIčko, kde chlapík v brnění bojuje se zombíky s hřeby v hlavě, ve stylu lowcost Hellraisera a nakonec na pár momentů zemře při bitce s větším fantasy variací na generála Grievouse. Video hezké, rocková hudba super a souboj s bossákem taky v pohodě. Jen aby to tentokrát vyšlo lépe než u jedničky.

Dead Island 2

Na závěr streamu se potvrdila další z nedávno vypuštěných spekulací a sice, že peklo zamrzlo a po 8 letech vývoje vypouští do světa Dead Island 2. Kromě traileru představujícího jednu z hratelných postav a její každodenní strasti při obchůzkách na nákup se nám navrch dostalo i krátkého gameplaye, který neslibuje nic jiného než davy zombíků brouzdajících po L.A., kteří přímo umírají touhou vyzkoušet nějaký z mnoha způsobů, jak se nechat definitivně umrtvit. To vše samozřejmě zabaleno do tun černého humoru a hektolitrů krve. Do pekelného města se podíváme již 3. února 2023.


CGwillWin