World of Warcraft pre smartfóny bol zrušený

World of Warcraft pre smartfóny bol zrušený
11:56, 04.08.2022

Dennodenne ich máme v ruke, dennodenne s nimi koexistujeme a postupom času sa stali našou predĺženou sociálnou osobnosťou - nástrojom s akým vstávame aj zaspávame. Segment mobilných telefónov si za poslednú dekádu prešiel obrovským progresom a technické limity posunul na kedysi nepredstaviteľnú úroveň. Aj preto sa hranie na mobiloch stalo oveľa populárnejším spôsobom ako zabiť čas a zabaviť sa, než analytici pred dvadsiatimi rokmi predpovedali.

Dnes je expanzia populárnych IP na telefóny úplnou samozrejmosťou a aj spoločnosť Blizzard v tomto smere realizuje, alebo už realizovala, viacero projektov. Nie všetko sa však aj dostane von, čo je prípad aktuálne zrušenej MMORPG World of Warcraft, ktorú Američania pripravovali s čínskym NetEase.

Číňania po troch rokoch údajne zrušili projekt a viac ako stovka vývojárov, dovtedy pracujúca na WoW, prešla pod iného značky. Jason Schreier k celej veci dodáva, že projekt stroskotal na základe neschopnosti vyššie spomínaných spoločností; dohodnúť si deľbu zisku po vydaní hotového produktu. Projekt Neptune, ako sa mobilný WoW mal volať, tak nateraz prestal existovať a uvidíme, či sa na tom do budúcna ešte niečo zmení a rovnako bude zaujímavé sledovať, kam vyššie opísaná nezhoda medzi Blizzardom a NetEase dovedie ďalšie ich spoločné plány - je ich viac ako dosť.


DALŠÍ

CGwillWin