Za problémový štart Cyberpunku nemohol CD Projekt

Za problémový štart Cyberpunku nemohol CD Projekt
14:56, 27.06.2022

O tom ako katastrofický štart zažil Cyberpunk 2077 vám asi teraz nemusíme nič ďalšie písať, každopádne cez to všetko, že CD Projekt RED hodil všetko na svoje ramená a prijal zodpovednosť za všetky problémy, realita zodpovednosti nemusí byť tak úplne jednoznačná. Môže za to aktuálne uniknutý dokument, podľa ktorého je na vine externá spoločnosť, ktorú si poliaci najali na QA testing - hľadanie chýb a ich report.

Jednalo sa o firmu Quantic Lab, ktorá mala Cyberpunk 2077 na starosti. Podľa všetkého práve vedenie tejto spoločnosti účelovo zavádzalo CD Projekt keď im tvrdilo, že majú obrovský tím skúsených a talentovaných hľadačov bugov, avšak realita bola opačná. Ich tím bol oveľa menší a čo je horšie, drvivá časť zamestnancov bola len na pozícii junior a mala sotva pól ročné skúsenosti s pátraním po chybách. Quantic Lab však nechcelo stratiť kontrakt a tak do denného výkazu posúvalo len menšie a jednoducho odhaliteľné chyby, tak aby naplnili svoj plán a neprezradili sa. Tie najväčšie chrobáky však Cyberpunkom lozili ďalej.

Do akej miery môže práve Quantic Lab za neúspech technickej stránky najočakávanejšej hry tejto dekády, je dnes síce vec otázna, ale evidentne celej veci vôbec nepomohli.


DALŠÍ

CGwillWin