Kreatívny šéf Wargamingu bol za podporu Ruskej invázie prepustený

Kreatívny šéf Wargamingu bol za podporu Ruskej invázie prepustený
09:42, 01.03.2022

Bieloruská spoločnosť Wargaming, stojaca za populárnou sériou World of Tanks, musela aktuálne prepustiť jedného zo svojich kreatívnych šéfov. Ide o Sergeya Burkatovskiho - ten vo svojom poste na sociálnej sieti Facebook vyjadril jasnú podporu vojenských operácií Ruskej Federácie na území Ukrajiny. Svoje stanovisko síce neskôr zmazal, avšak osudu už v tomto smere neunikol.

Sám Wargaming zamestnáva stovky vývojárov priamo v hlavnom meste Ukrajiny, Kyjeve, a preto neváhal konať a okrem dištancovania sa od názoru svojho zamestnanca, ho okamžite prepustili. Spoločnosť momentálne vyjadruje solidaritu s Ukrajinou a samozrejme sa snaží pomôcť nie len tamojším kolegom ale aj ich rodinám. Keďže ich hra World of Tanks inklinuje práve ku vojne, spoločnosť sa rovnako rozhodla zastaviť reklamy s týmto produktom a tie prejdú korekciou.

"V spoločnosti Wargaming je bezpečnosť a ochrana našich zamestnancov najvyššou prioritou. V súčasnosti všetky dostupné zdroje spoločnosti pomáhajú a podporujú našich viac ako 550 kolegov. Poskytujú im náhradné ubytovanie, predčasné vyplatenie mzdy, dodatočné finančné prostriedky na pomoc pri cestovaní a premiestňovaní,"

"Pomáhame rodinám našich zamestnancov vycestovať do susedných krajín a organizujeme pre nich ubytovanie. A napokon, dnes Wargaming daruje priamo daruje 1 milión dolárov ukrajinskému Červenému krížu. Tieto prostriedky budú použité na podporu ukrajinských nemocníc a lekárov, občanov, ktorí boli vysídlení, a na ďalšie dôležité aktivity humanitárnej organizácie podľa potreby." Uviedol zástupca spoločnosti Wargaming.


DALŠÍ

CGwillWin