hw
Čo všetko nám Nintendo ukázalo počas včerajšieho Directu?

Čo všetko nám Nintendo ukázalo počas včerajšieho Directu?
05:29, 10.02.2022

Včera v noci sa udial prvý tohtoročný Direct v réžii japonského Nintenda a na ploche 40 minút sme mohli sledovať prekvapivé novinky ako aj očakávané potvrdenia starších inseider správ. Čo všetko nás tak v prvej polovičke roku 2022 v súvislosti s platformou Switch vlastne čaká a čo bude nasledovať neskôr? Hoďte očkom na zoznam pod čiarou, ktorý doplníme aj videami.

  • Bol ohlásený spin-off v sérii Fire Emblem. Projekt Fire Emblem Warriors nabehne na vlnu akčných podtitulov Warriors a nechá nás sekať do známych nepriateľov bez taktických postupov a stratégií. Fire Emblem Warriors príde exkluzívne na Switch 24. 6. 2022
  • Ak vás Nintendo nepotešilo správou vyššie a čakali ste práve poriadnu porciu stratégie a plánovania, všetko to môže zachrániť Advance Wars 1+2: Re-Boot. Technická prerábka kultových DS diel totižto príde s dátumom 8. 4. 2022.
  • Prvý veľkým šokom sa stalo oznámenie športovej arkády Mario Strikers: Battle League. Znalci produkcie Big N dobre vedia akou kvalitou oplýval každý jeden vydaný Mario futbal a preto by bolo vhodné začať sa tešiť na dátum 10. 7. 2022. Apropo nový futbal dokáže na jednej mape pojať až 8 hráčov súčasne!
  • Takmer šesť rokov stará akčná adventúra z vesmíru, No Man’s Sky sa dočká svojho portu na aktuálny Nintendo Stroj, nateraz len s orientačným vydaním v rámci leta.
  • V obsahu Nintendo Directu nemohol pochopiteľne absentovať ani tretí diel série Splatoon. Ten síce nedostal priamo dátum vydania, ale skôr len orientačné okno zaradené rovnako na leto 2022, avšak nižšie si môžete pozrieť nový trailer prezentujúci kooperačný modus Salmon Run.
  • Chrono Cross opäť ožíva. Táto kultová JRPG zo zlatej éry japonskej produkcie sa v podtitule The Radical Dreamers Edition vráti na scénu s dátumom 7. 4. 2022. Okrem Switchu bude možné si technicky vylepšený Chrono Cross užiť aj na zvyšok konzol vrátane PC.
  • Disney Speedstorm zaplní dieru v srdci každého milovníka bláznivých závodných arkád, ktorého už nebaví dookola krútiť posledný Mario Kart. Už toto leto tak budete môcť prebrať najznámejšie Disney postavičky a posadiť ich za volant upravených motokár a malé prekvapenie - pôjde o free-to-play model.
  • Už koncom budúceho mesiaca sa Switch premení na obrovský ružový vysávač a zhltne vás aj s topánkami. Nintendo totižto prichádza s dlho pripravovanou exkluzivitou Kirby and the Forgotten Land. Plnohodnotné 3D dobrodružstvo ikonickej postavičky Kirby nás tentokrát zavedie do otvorených máp a z toho čo sme mali možnosť vidieť aj v najnovšom videu, bude opäť o čo stáť. Kirby dokáže zhltnúť celé auto!
  • MLB The Show 22 príde na Switch s dátumom 5. 4. 2022 a ponúkne identický obsah ako všetky zvyšné verzie. Samotné ohlásenie je historickou udalosťou, keďže pôjde o prví MLB vypustené práve na Switch
  • Front Mission 1 a 2 dostanú Switch remake. Taktická a dnes už klasická séria Front Mission sa dočká vydania prvej časti už počas tohto leta a dvojka bude pokračovať neskôr.
  • Portal: Companion Collection prichádza na Switch. Kultová puzle klasika z PC sa v podaní portu od Valve objaví na scéne počas tohto leta a príde vás na sumu cca 20 dolárov.
  • Klasická JRPG Live A Live smeruje konečne aj mimo domácu pôdu. Hra pôvodne vydaná ešte v roku 1994 na Super Nintendo, ktorá rovnako spadá do mnou už vyššie spomínanú zlatú éru japonských RPG, sa v novej vizuálnej podobe ukáže 22. 6. 2022.
  • Aj Nintendo Switch dostane svoju kolekciu pohybových športových arkád. Nintendo Switch Sports sa od 29. 4. 2022 začne starať o váš pohybový aparát a ide o jasné nadviazanie na slávnu Wii Sports kolekciu hier z čias dnes už kultovej platformy Wii. Medzi nové disciplíny bude patriť bedminton či futbal.
  • Mario Kart 8 Deluxe chytá druhý dych. V čase kedy sa špekuluje ohľadom oznámenia novej regulárnej časti slávnej série Mario Kart, sa súčasne zdvíha popularita ôsmej radovej časti (WiiU/Switch) a pôjde to ešte vyššie keďže Nintendo sa rozhodlo po rokoch podporiť osmičku novým obsahom. Pôjde predovšetkým o nové trate odkazujúce na históriu celej série - dočkáme sa okruhov z Mario Kart 64 (Choco Mountain), z Mario Kart Wii (Coconut Mall) a mnohých ďalších. Booster Course Pass príde v niekoľkých vlnách a tá prvá už 18. 3. 2022. Nebolo by to však Nintendo aby vás niečím nepotešilo a v tomto prípade je to cena 25Euro
  • alebo nutnosť predplatiť si Online Expansion Pack. Celkovo sa rozprávame o 48 tratiach, ktoré budú chodiť v balíčkoch po 8 kusov.

    Klik pro zvětšení (Čo všetko nám Nintendo ukázalo počas včerajšieho Directu?)

  • Triangle Strategy je niečo ako ďalší nástupca po Octapath Traveler. Ide o japonskú RPG ktorej demo verziu si môžete vyskúšať už dnes. Tak či onak, vydanie je naplánované na 4. 3. 2022
  • Metroid Dread dostáva free update. Fanúšikmi a ostatne aj našou stránkou milovaný 2,5D Metroid sa dočkal oznámenia nového free obsahu prinášajúceho do hry už dnes tri nové režimy (Dread Mode - jeden zásah sa rovná smrť, Rookie Mode - pre začiatočníkov, Expanded Mission - nový obsah. Štvrtý menová Boss Rush príde štvrtý mesiac tohto roku.
  • Na samotný záver celého Directu si Nintendo neskovalo Zeldu ale tentokrát rovnako nemenej cenenú IP. Oznámilo totižto pokračovanie Xenoblade Chronicles a to tretí radovým dielom.

  • DALŠÍ
    
    CGwillWin