Policajti zámerne ignorovali lúpež a radšej išli chytiť Snorlaxa

Policajti zámerne ignorovali lúpež a radšej išli chytiť Snorlaxa
10:17, 12.01.2022

Policajti Louis Lozano a Eric Mitchell boli na základe rozhodnutia kalifornského súdu prepustený zo zamestnania po tom ako zámerne ignorovali volanie o pomoc ohľadom prebiehajúcej lúpeže, keďže v tom čase sa chystali uloviť Pokémona Snorlaxa. Celý incident sa udial ešte v úvode roka 2017 a spomínaný policajti boli v tom čase na pešej hliadke.

Vykračovali si ulicami a lovili Pokémonov, keď sa z ničoho nič ozvalo z vysielačky hlásenie s žiadosťou o pomoc. V neďalekom nákupnom centre totižto prebiehala lúpež a ich kolegovia potrebovali všetky posily v dosahu, kam spadal aj Louis Lozano a Eric Mitchell. Spomínaná dvojka sa však zámerne vzdialila a svojmu nadriadenému neskôr uviedla výhovorku o nepočutí hlásenia na základe hluku v parku. Ich nadriadený si však skontroloval digitálnu stopu s pohybom ich vozidla a zistil, že v ich výpovedi niečo nesedí, keďže parkovali takmer pri inkriminovanom mieste.

Vyšetrovací orgán nakoniec zistil, že po niekoľkých minútach opakovaného hlásenia z vysielačky sa policajti Louis Lozano a Eric Mitchell vybrali na lov Snorlaxa a 20 minút krúžili ulicami Los Angeles. Celý čas diskutovali výhradne o Pokémonoch a okrem Snorlaxa sa zamerali aj na Togepica. Celá ich diskusia vyznieva skutočne bizarne až v momente kedy si uvedomíte, že ich kolegovia si plnili pracovné povinnosti a mohli pri nich zomrieť a oni miesto toho diskutovali o tom ako im bude zbor závidieť, že sa im podarilo chytiť pre nich vzácneho Pokémona. Celá vec sa dostala pred súd predovšetkým na základe odvolania zo strany obžalovaných avšak ani to im nakoniec nepomohlo. Sú definitívne zbavený možnosti nosiť ďalej odznak.


DALŠÍ

CGwillWin