hw
SONY už čoskoro predstaví svoju verziu Xbox Game Pass

SONY už čoskoro predstaví svoju verziu Xbox Game Pass
07:50, 04.12.2021

Celosvetový úspech niečoho čo malo byť pôvodne striktnou požičovňou hier a nakoniec sa pretransformovalo na neustále obmieňanú stovku videohier za jeden paušálny poplatok, prináša značke Xbox veľké kredity a to už niekoľko rokov. Niečo podobné by však chcela zažívať aj stále pomerne puritánska SONY a tak nás už budúci rok čaká predstavenie ich vlastného Game Pass projektu.

Náznakov sme tu v tomto ohľade mali už viacero avšak až teraz všetko konkretizoval novinár Jason Schreier a ten podal svetu pomerne jasné hlásenie. Projekt nesie kódové označenie Spartacus, ktorý za jeden mesačný paušálny poplatok umožní jeho majiteľom využívať knižnicu vybraného softvéru pre PlayStation 4 a PlayStation 5. Spartacus by sa mal previazať s už existujúcimi službami PlayStation Plus a PlayStation Now a dať tak hráčom na výber čo všetko z tohto chcú využívať a za čo sú ochotný priplácať. Celkovo pôjde o tri balíčky. Jeden sa bude sústrediť na súčasné PlayStation+, ďalší zase ponúkne knižnicu PS4/PS5 hier a ten tretí umožní stream starších konzol (PS2, PS3, PSP, PS).

Či môže Spartacus uspieť je teraz otázne, keďže nevieme aké exkluzivity SONY pustí z háčiku neustáleho zisku len aby začala celý projekt dotovať. Rovnako tak si osobne nemyslím, že by model Microsoftu chceli naplno odkopírovať a ponúkať svoje AAA exkluzivity hneď v deň vydania aj pod vlajkou predplatného Spartacus. Ak by to však spravili, nálepku japonského puritánstva by zo seba konečne dokázali zhodiť a to jedným ťahom.


DALŠÍ

CGwillWin