Alan Wake se vrací! Možná.

Alan Wake se vrací! Možná.
00:09, 06.09.2021

Jednou za čas se prostě vynoří z hlubin času, zčeří vlny hráčské komunity a zase zmizí jako bájný Cthulhu a dál čeká a sní. Nemluvím o ničem jiném než o fámě ohledně pokračování dnes už legendárního Alana Wakea. Tenhle hororový kousek z dílny Remedy Entertainment se v roce 2010 zjevil jako blesk z čistého nebe a pořádné zahýbal herní komunitou. Výborně napsaný příběh o spisovateli, jeho ženě a prastaré temnotě číhající na dně jezera rozložený na kapitoly a proložený fantastickou hudbou, utvořili dohromady hru na kterou se s láskou vzpomíná dodnes.

Ačkoliv se Alan po 2 letech dostal na PC a bylo vydáno i neméně povedené příběhové DLC American Nightmare, uplynulo od té doby už hodně vody a o případném pokračování se objevují stále jen náznaky nebo spekulace. Nyní však svitla alespoň malá naděje na alespoň malou náplast na nekonečné čekání. Na svém twitterovém účtu uživatel Wario64 totiž informuje o chystaném Alanově remasteru s odkazem na tchajwanský internetový obchod Rakuten, kde měla informace uniknout. Tuto informaci navíc podpořil printscreenem podle kterého můžeme očekávat remaster již 5. října a to na Xbox One a series X/S. Nově se má ovšem Alan objevit i na PS4 a PS5.

Tento údajný únik navíc přikrmil analytik Daniel Ahmad, který pracuje pro agenturu Niko Partners. Ten pod uvedeným tweetem pouze konstatoval, že hra bude oznámena příští týden.

Zdali tomu tak skutečně bude nebo ne se zřejmě brzy dozvíme. Ironií by bylo pokud by se tak stalo na chystaném PlayStation Showcase, neboť Alan původně patřil do stáje Microsoftu. Případný remaster by většina hráčů určitě uvítala, přeci jen prožít Alanovo dobrodružství v novém hávu a při možnostech nových konzolí by byl určitě zážitek. Můžeme však doufat, že se jedná i o případnou ochutnávku na možná ve stínech připravované plnohodnotné pokračování. Kéž by tomu tak bylo.


DALŠÍ

CGwillWin