Dead Space ukazuje první gameplay a láká na změny

Dead Space ukazuje první gameplay a láká na změny
10:33, 02.09.2021

A to v rámci livestramu o kterém jsme Vás informovali. Kromě samotného gameplaye bylo představeno několik novinek ohledně připravovaného remaku. Jednou z největších změn oproti původní 13 let staré klasice je, že hrdina Isaac Clarke dostal vlastní hlas. Po vzoru chystaného Far Cry 6 tak hlavní postava přestane být němýma rukama a nohama, ale bude konverzovat se svým okolím. Nutno podotknout, že to se týkalo jen prvního dílu. Ve druhém a třetím díle Isaac už svůj hlas měl propůjčený od herce Gunnera Wrighta, který si nyní svou roli zopakuje. Aby však dabing v porovnání s orginálem nepůsobil moc rušivě, bude Oscar mluvit jen když na něj promluví jiná postava nebo to bude situace vysloveně vyžadovat. O tíživou atmosféru prolézání stísněných prostor za příjemného ticha se tak nebudeme ochuzeni.

Novinky se týkají ovšem i samotného děje a lokací. Zatímco hlavní kostra děje zůstane neměnná, hrají si tvůrci lehce se vším okolo. Měli bychom se tak dočkat nejen propracovanějšího děje, se zaměřením na detaily lépe popisující stávající okolnosti, ale i napojení na celé vzniklé univerzum rozrůstající se díky dalším projektům třeba ve formě knih. Co se týká lokací, má být celá loď nově jednou jedinou lokací bez nutnosti načítání, takže sbohem loadingu. Navíc se po ní budeme moci pohybovat tam a zpátky a to i díky místům s nulovou gravitací, které budou mít funkci právě průchodů mezi původními lokacemi a zároveň budou sloužit i jako vstupy do nových lokací nebo okliky pro ty stávající. Navíc se po nich budeme nově pohybovat pomocí trysek jako v dalších dílech série. Ostatně implementací z navazujících dílů do remaku jedničky má být údajně více.

Nejvíce se ovšem autoři zaměřili na samotné souboje. Původní DS se proslavil svojí brutalitou vůči krvelačným nekromorfům. Tu teď vývojáři dotáhli díky pokroku k dokonalosti. Nejen, že budeme hnusákům z vesmíru odsekávat končetiny, ale podle způsobu a místa zásahu budou odpadávat kousky masa, kostí a pak teprve celých končetin. No bude to lahůdka pro namlsané hráče. Na celkové dojmy si však budeme muset ještě počkat a doufat v jen to nejlepší.

DALŠÍ

CGwillWin