Aliens: Fireteam je novou hrou z vetřelčího universa

Aliens: Fireteam je novou hrou z vetřelčího universa
08:34, 03.03.2021

Od doby, co Sigourney Weaverová vyslala prvního filmového oškliváka do nekonečných hlubin vesmíru už odkapalo opravdu hodně kyseliny. V novém tisíciletí se filmové sérii sice dvakrát nedaří, ale přesto se zdá, že vetřelci tu s námi ještě nějaký ten pátek budou. Minimálně ve videohrách. O nové vetřelčí hře se už nějakou dobu šuškalo a najednou bum, máme tady trailer a první várku informací.

Na hře pracuje Cold Iron Studios. Že vám název nic neříká? Nezoufejte. Jedná se nový tým, jehož jádro však tvoří ostřílení tvůrci, kteří v minulost pracovali na velkých MMO titulech jako City of Heroes nebo Neverwinter. Aliens: Fireteam však MMORPG nebude. Půjde o akční titul, kde si zahrajeme za mariňácké komando, které odpoví na nouzový signál vyslaný z planety LV-895. Jak modří tuší, tahle mise nebude pro starý a polekaný, protože namísto jednoduché záchranné mise nás čeká smrtící planeta prošpikovaná temnými emzáckými kobkami a ruinami.

Klik pro zvětšení (Aliens: Fireteam je novou hrou z vetřelčího universa)

Vesmírní mariňáci sice nejsou žádný ořezávátka, ale na podobné výlety se nikdo nevydává sám, takže nás čeká kooperační záležitost pro tři hráče (číslo není nikde specifikované, ale z traileru to tak vypadá). Na výběr bude patero class s různými schopnostmi a perky, přes třicet zbraní a sedmdesát zbraňových modifikací. To už je slušná výbavička. Bude to však na hordy xenomorfů stačit? To se dozvíme už letos v létě, kdy je plánované datum vydání pro PC, PlayStationy a XBOXy. Dle dostupných záběrů to vypadá vcelku slibně a jestli nás bude covidová pandemie stále dusit doma, může nám likvidování vetřelců zpříjemnit perné letní večery.

DALŠÍ

CGwillWin