preview
WRATH: Aeon of Ruin

WRATH: Aeon of Ruin - preview
WRATH: Aeon of Ruin - preview
12:00, 18.03.2021

Ak vám pohľad na titulný obrázok tohoto preview navodil nostalgiu za legendárnymi hrami série Quake, tak sa vaše podvedomie jednoznačne nemýlilo. Titul WRATH s podnázvom Aeon of Ruin od štúdia KillPixel je momentálne v Early Access fáze a jeho ambíciou je stať sa duchovným nástupcom práve tejto série.

Klik pro zvětšení (WRATH: Aeon of Ruin - preview)

Úvod odohrávajúci sa v tmavých a komplikovaných katakombách s obyčajným nožom pripevneným na zápästí, striedajú zasnežené a zalesnené vonkajšie levely s variáciami brokovníc či guľometov a hlavne veľkým množstvom nepriateľov. Tých zabijete vo väčšine prípadov na jeden až dva výstrely (z brokovnice), no podobne aj oni vás. Kľúčové je tak správne využívanie a najmä hľadanie health potionov, armoru či umiestnenie savov, ktoré sú samozrejme obmedzené.

Klik pro zvětšení (WRATH: Aeon of Ruin - preview)

Aj keď sme pri Quake boli zvyknutí na pár minútové speedruny levelov, Wrath ponúka dizajn, vďaka ktorému môžeme v jeho hrobkách blúdiť doslova hodiny. Takmer všetky chodby sú prepojené, každá cesta vedie niekam a každé zákutie môže obsahovať nové náboje, health potion, armor alebo runu, ktorá vám na nejaký čas umožní využívať jednu zo superschopností ako napríklad nepriestrelný štít či nesmrteľnosť. V súčasnej early access fáze je dostupných 5 levelov a do samotného vydania v lete 2021, kedy ich vývojári sľubujú 15, by už viac pribúdať zrejme nemali. Aj keď sa toto číslo môže zdať na prvý pohľad nízke, verte že pri komplexnosti, ktorú WRATH ponúka sa nudiť nebudete.

Klik pro zvětšení (WRATH: Aeon of Ruin - preview)

Ako som už v úvode nakusol tématiku zbraní, v prvom leveli si budete musieť poradiť len s nožom či trojranovým revolverom alebo v tom lepšom prípade s dvojhlavňovou brokovicou. Ďalej na vás ale čaká aj guľomet, kanón chrliaci ohnivé gule, či takzvaný Retcher - strieľajúci zelené cysty.

Klik pro zvětšení (WRATH: Aeon of Ruin - preview)

WRATH: Aeon of Ruin sa veteránom snaží navrátiť pocity, ktoré títo fanúšikovia Quake-like FPSiek zažívali pred vyše 20timi rokmi a to sa mu pomerne darí. Slabo osvetlené bludiskové a siahodlhé levely s morbídnou témetikou, ktoré na každom rohu schovávajú unikátne monštrá v old-schoolovej 3D grafike sú tým, čím si tieto zážitky môžeme definitívne pripomenúť. Pôvodne mala plná verzia WRATH vyjsť už začiatkom tohoto roka, no kvôli pandémii bol full release odložený na letné mesiace.


CGwillWin