Nintendo definitívne potlačilo nelegálne Mario Kart pretekanie

Nintendo definitívne potlačilo nelegálne Mario Kart pretekanie
15:36, 01.01.2021

Japonská spoločnosť Mari Mobility sa ešte začiatkom minulého roka snažila zo všetkých síl zachrániť svoj podnik založený na pouličnom pretekaní (MariCar) prostredníctvom crowdfundingu, avšak aktuálna pokuta v hodnote 480 000 amerických dolárov je pravdepodobne definitívne zlomí väz.

Ak presne neviete o čo ide, tak projekt MariCar ponúkal adrenalínové jazdy na upravených motokárach a v kostýmoch legendárnych postáv univerza Super Mario respektíve jeho pretekárskej odnože Mario Kart. Prvý súd medzi žalujúcou stranou (Nintendom) a Mari Mobility sa uskutočnil ešte v roku 2017, kedy Nintendo vyhralo a jeho protistrane bola uložená pokuta vo výške 97 000 amerických dolárov. Firma Mari Mobility však nechcela prestať so závodmi a jediné čo zmenila bola nálepka na motokárach s nápisom; nemáme nič spoločné s Nintendom.

Obe strany sa nedávno ocitli znova pred súdom a ten, tentoraz po sérii odvolaní išlo už o najvyšší súd, rozhodol o likvidačnej pokute vo výške spomínaného takmer pól milióna dolárov. Keďže v súčasnosti a pod tlakom pandemických opatrení sa v Tokiu nepreteká a do spoločnosti už netečú žiadne zisky, je dosť pravdepodobné, že Mari Mobility skončí definitívne v prepadlisku dejín.

A o akej zábave sa to vlastne rozprávame vám napovie video nižšie.


DALŠÍ

CGwillWin