Bethesda a jej budúce Microsoft exkluzivity

Bethesda a jej budúce Microsoft exkluzivity
13:34, 28.09.2020

Posledné týždne herného podhubia sa nesú v znamení akvizície spoločnosti Microsoft, ktorá pomocou nemalej investície získala pod svoje krídla Bethesdu a s ňou aj hromadu v úvodzovkách menších štúdií. Okamžite od ohlásenia tejto skutočnosti sa verejnosť právom začala pýtať, ako to vlastne bude s vydávaním plánovaných alebo ešte neohlásených titulov z dielne Bethesdy.

Phil Spencer sa toho času vyjadril, že už podpísané zmluvy, ktoré sa týkajú produkcie hier pre PlayStation 5 sa v tomto smere nemôžu nijako rušiť a ani sa rušiť nebudú, každopádne všetky ostatné hry sa budú riešiť takzvané "prípad od prípadu". Toto nejasné stanovisko príliš nepomohol každému, kto má strach, či si na konzolách od SONY zahrá napríklad nový The Elder Scrolls. Samotné mlženie zo strany vedenia Xboxu, a to nehovorím o humorných vyjadreniach Todda Howarda, sa však dnes už presúva do oveľa jasnejších obrysov.

Dozvedáme sa totižto, že aj keď sú vopred podpísané zmluvy medzi Bethesdou a SONY takzvane nezrušiteľné, majitelia Xboxu sa do budúcna môžu právom tešiť na istú porciu výnimočnosti s čím sa bude spájať aj vlna exkluzivít od interných štúdií spoločnosti Microsoft. Phil Spencer nás tak pomaly ale isto pripravuje na neodvrátiteľnú skutočnosť, že mnohomiliónová akvizícia jeho zamestnávateľa sa o pár rokov postará o pár zásadných faciek rovno na líce priamej konkurencie akou je v tomto prípade SONY.


DALŠÍ

CGwillWin