xCloud na Apple zariadeniach nebude

xCloud na Apple zariadeniach nebude
10:10, 06.08.2020

Vývoj udalostí okolo rivality medzi spoločnosťou Microsoft a Apple naberá nový smer a po snahách preniesť aktuálne prichádzajúci projekt stream hrania xCloud na zariadenia s iOS, je podľa všetkého definitívny koniec. Aplikácia xCloud zmizla z ponuky krátko po ukončení beta testu a keďže samotné Apple má momentálne v zámorí rozbehnutých niekoľko súdnych procesov na základne dvojakého metra na tvorcov softvéru, v blízkej dobe a v tejto súvislosti nemusíme očakávať žiadne zmeny.

O to väčšia je teraz snaha MS utvrdiť spoluprácu so Samsungom, ktorú s úspechom rozbehli už minulý rok. Na včerajšom digitálnom evente spoločnosti Samsung (predstavovali napríklad nové verzie telefónov Note a Fold) sa totižto zjavili popredné mená vedenia Microsoftu, aby potvrdili previazanie hrubších liniek medzi Windowsom, OneUI, Galaxy Store a Xbox Game Pass službou. Hlavne v prípade Game Passu bude umožnené nakupovať doňho produkty priamo cez Galaxy Store, čo je užívateľsky výhodná vec. Za všetkým týmto treba hľadať tradične hlavne peniaze a rivalitu medzi koncernom Google a zbytkom trhu, ktorý nechce strácať zisk na základe selektovania nákupných aplikácií určených pre Android.

Záverom snáď už len finálny dátum príchodu služby xCloud, ktorá sa aj na území Slovenska a Českej republiky zjaví presne 15. 9. 2020.


DALŠÍ

CGwillWin