akce
Geoff Keighley oznámil event Summer Game Fest

Geoff Keighley oznámil event Summer Game Fest
08:18, 04.05.2020

Keďže tento rok má nárok na nejaké hromadné stretnutia len logo Covid-19, herná komunita sa musí zmieriť s absenciou takých akcií ako E3, Gamescom či Tokyo Game Show. Cez to všetko sú vo svete stále kompetentný a schopný ľudia, kam spadá aj známa novinárska osobnosť Geoff Keighley. Ten si okrem svojej prestížnej Game Awards na nás nachystal aj úplnú novinku a to je digitálny event Summer Game Fest.

Ako už sám názov napovedá počas nasledujúcich mesiacov sa práve pod značkou Summer Game Fest, uskutoční niekoľko špeciálnych "prívalových vĺn" zložených z aktuálnych správ, herných udalostí a bezplatného obsahu, ktorý si budete môcť spustiť aj u vás doma. Celá akcia je navrhnutá od samého začiatku ako prvá digitálna spotrebiteľská oslava svojho druhu, ide o viacmesačný globálny festival, ktorý vyzdvihuje videohry, teda poprednú formu zábavy na celom svete.

Klik pro zvětšení (Geoff Keighley oznámil event Summer Game Fest )

Pod Summer Game Fest sa už stihla podpísať táto firemná koláž: 2K, Activision, Bandai Namco Entertainment, Bethesda, Blizzard Entertainment, Bungie, CD Projekt Red, Digital Extreme, Electronic Arts, Microsoft, Private Division, Riot Games, Sony Interactive Entertainment, Steam, SQUARE ENIX a Warner Bros. Interactive Entertainment. Do zoznamu by malo čoskoro pribudnúť aj niekoľko ďalších veľkých firiem (snáď aj Nintendo), každopádne sám kurátor celej akcie, teda Geoff Keighley k tomu povedal následovné.

„V týchto neistých a náročných časoch je dôležitejšie ako kedykoľvek predtým, prezentovať videohry ako ideálny nástroj na spájanie nás všetkých. SGF preto pobeží ako digitálny event, ktorý sľubuje fanúšikom sezónu plnú správ z videohier a iných prekvapení, ktoré zažijú z pohodlia svojho domova.“

Viac detailov nás síce ešte čaká, ale už teraz je isté, že hore vymenované spoločnosti sa vás pokúsia zaujať krátkymi a limitovanými gameplay ukážkami, ktoré si budete môcť skúsiť reálne doma a na vlastnej platforme. Prvá fáza prebehne od 9 do 14. 6. 2020.


DALŠÍ

CGwillWin