hw
recenze
HP OMEN Citadel Gaming Chair

HP OMEN Citadel Gaming Chair - recenze
HP OMEN Citadel Gaming Chair - recenze
12:00, 25.05.2020

Všechno zlé je pro něco dobré. Ta podražená kolena, vyvrtnuté kotníky a naražené zadnicev konečném důsledku posilní vaši představivost. A když se ta sběrnice zkušeností plní, jako ucpaná vana s odtokem plných vlasů vaší milující manželky, vaše vrásky na čele nejsou odrazem mučivých starostí, ale naopak těchto životních zkušeností (za ně se nestyďte a noste je hrdě). Proto já sám neberu karanténu a probíhající globální pandemii jako rezolutní stopku sociálnímu životu. NA celou věc se dívám z opačného úhlu pohledu, což mi samozřejmě umožňuje živnost pisatele, ať to může znít jakkoliv elitářsky, tedy z pohledu mnohem širší škály možností. Za všechny ty roky jsem nikdy neměl šanci testovat tolik herních židlí, jako v první polovině roku 2020. Na základě této skutečnosti vám dnes představím suverénně nejlepší nástroj pro vaše dělo a ducha, HP OMEN Citadel.

Královské posezení

Klik pro zvětšení (HP OMEN Citadel Gaming Chair - recenze)

Klik pro zvětšení (HP OMEN Citadel Gaming Chair - recenze)

Hewlett-Packard znáte jako velkého hráče v oblasti tiskáren a PC techniky, ale teď se rozhodli investovat do nábytkového průmyslu. Znáte-li jejich herní značku OMEN, je jasné, pro koho je toto křeslo primárně určené. Samozřejmě si ho můžete vystavit do kanceláře, kde celý den sledujete výkyvy akciového trhu, ale OMEN už s sebou nese tak silná stigmata, že si lze stěží představit cokoliv jiného než hry a hraní se všemi výrobky tohoto jména. Sám jsem měl to štěstí přes své oblíbené rifle vyzkoušet si tento produkt za zavřenými dveřmi, když se ještě ani nedostal do prodeje a prvních pár kusů bylo teprve čerstvě z výrobního pásu. Už tehdy mi v hlavě běhaly reklamní slogany a neměl jsem pochyb o tom, že zrovna v té chvíli sedím na něčem, co se díky své kvalitě zapíše do historie.

Jednoduché skladanie

Klik pro zvětšení (HP OMEN Citadel Gaming Chair - recenze)

Klik pro zvětšení (HP OMEN Citadel Gaming Chair - recenze)

Uvedu příklad. Kdybyste si teď do čelního laloku zarazili stovku hřeb, a pak se pustili do skládání tohoto křesla, bez problémů byste uspěli. Inženýři z HP se rozhodli přeskočit konkurenci po vlastní ose, a v krabici tak najdete skoro hotové dílo. Od vás je potřeba jenom strhnout igelit a pomocí přibaleného imbusového klíče spojit sedací část s opěrkou. Pak jenom zacvaknete dvě plastové krytky a ultra tichá kolečka. Ta jsou také svými rozměry výjimečná, protože jsou až o třetinu větší, než u konkurence. HP křeslo se nedá ani považovat za rozložené, odpadají složité návody a celodenní hledání, kam a co má zapadnout, a díky tomuto banálnímu nápadu se HP OMEN skládá jak po másle. 10 minut a hotovo.

Klik pro zvětšení (HP OMEN Citadel Gaming Chair - recenze)

Klik pro zvětšení (HP OMEN Citadel Gaming Chair - recenze)

Než vám shrnu své dojmy, sklopím luxusní opěrku do vodorovné polohy a nechám svá unavená záda pocítit to pohodlí, bude na místě uvést nejprve cenu. Ta je necelých 220 Euro. Nebudu řešit, kolik to křeslo stálo zpočátku distribuce, ani skutečnost, že pár známých obchodníků a specialistů na vysokohorské přirážky si z prodeje OMEN Citadel udělali frašku. Podstatné je, že HP prodává své první herní křeslo za cenu, která je hodná vaší investice a už dlouho jsem neměl lepší pocit z něčeho při představě, kolik bych za to reálně dal. Poměr cena výkon je jasně na straně výkonu a tento kožený zázrak pro vaše sedací a zádové svaly stojí za každý utracený centík.

Klik pro zvětšení (HP OMEN Citadel Gaming Chair - recenze)

Co se týče materiálu, jedná se převážně vysoce kvalitní syntetickou kůži a kov, příležitostně doplněné gumovou pěnou a plastem. Pláty z odolné pěny nevidíte, byť právě ony podpírají jak vaše pozadí, tak záda. Maximální nosnost je uvedena 136 kilo, takže potěší i ty objemnější z nás, každopádně důležitější je celková mohutnost křesla a synchronizace pohybu opěrky a sedadla. Nastavit se dá všechno. Výška sezení, jasně, sklon opěrky, ale co překvapilo mně osobně, že si můžete posunout i všechny loketní opěrky. Nastavit jejich výšku je jedna věc, stejně tak je docela obvyklé vytočení v rozmezí až 90 stupňů do strany, ale že můžete posunout i rozpětí, to pro mě byla novinka, Tento nejen herní trůn je plně univerzální, přizpůsobí se každému typu těla.

Rumunská diskotéka sa nekoná

Klik pro zvětšení (HP OMEN Citadel Gaming Chair - recenze)

Klik pro zvětšení (HP OMEN Citadel Gaming Chair - recenze)

V současnosti je populární strkat do každého výrobku další zbytečná lákadla. Ať se jedná o RGB podsvícení, chlazení nápojů, reproduktorů, masážních motorečků nebo vyšetření prostaty dřevěnou násadou smetáku. OMEN Citadel neobsahuje nic z dříve jmenovaného. Hlavním tahounem je kvalita základních potřeb, kde HP nabízí víc, než by se mohlo zdát, stejně jako oslnivý design. Kombinace černé a krvavě rudé se efektivní a vyvolává dojem luxusu. Jakkoli pro vás může být lákavé, aby křeslo svítilo jako pouťová atrakce, stejně je to celkem k ničemu, když se na něm blbě sedí a po celém dnu hraní chodíte jako Quasimodo. Pohodlí má HP na prvním místě a sám jsem v křesle odpracoval dvanáctihodinovou směnu a střídavě prokládal hraní a psaní článků a recenzí, načež jsem ve čtyři ráno vstal, jako by se nic nedělo. Sice jsem hned nato zakopl o prázdnou láhev od whisky, ale záda mě nebolela.

Nad tímto kusem nábytku bychom se tu mohli rozplývat donekonečna, ale myslím, že vám to bylo jasné už od prvního odstavce. Křeslo HP OMEN Citadel mě místy až uhranulo. Kdybych to měl celé zakončit jednoduchou otázkou (na kterou je ještě jednodušší odpověď), HP dokázal vyrobit jedno z nejlepších herních křesel současnosti, a to nejen pro dlouhá herní sezení. Chcete křeslo vhodné nejen pro kancelářskou práci, ale zároveň poctivé herní sezení? V tom případě pro vás, i s ohledem na zdánlivě zkušenější konkurenci, nemám nic lepšího než křeslo, o kterém tato recenze celá byla.



Za poskytnutie produktu na recenziu ďakujeme spoločnosti HP

Klik pro zvětšení (HP OMEN Citadel Gaming Chair - recenze)


CGwillWin