SONY musí zakročiť proti Nintendo obsahu v hre Dreams

SONY musí zakročiť proti Nintendo obsahu v hre Dreams
16:27, 22.03.2020

Čoraz viac sa vydanie revolučného nástroju na tvorbu minihier, teda projektu Dreams, ukazuje pre spoločnosť SONY trocha kontraproduktívnou. Táto PlayStation 4 exkluzivita od Media Molecule, totižto už nabrala efektu valiacej sa snehovej gule, kde obsah pribúda neskutočným tempom a často sa v ňom autori svojich diel uchyľujú k dosť silnému kopírovaniu legendárnych svetov.

Sú tu firmy, ktorím to je vo výsledku tak trocha jedno, hlavne ak vytvorený obsah nikto dodatočne nemonetizuje (nezískava peniaze), avšak do tejto kategórie nespadá Nintendo aj so svojím právnym oddelením. Aktuálne totižto práve tento japonský gigant kontaktoval SONY s prosbou regulácie obsahu nápadne pripomínajúceho ich duševné vlastníctvom, kam spadala aj niekoľko konkrétnych úrovní z legendárnej hry Super Mario 64, ktorou si jeden z užívateľov lákal fanúšikov na svoj Twitch kanál. Tento akt je silne spojený so snahou monetizovať obsah, ktorý nemá konkrétny hráč/tvorca licenčne odobrený a tak sa samozrejme SONY musí celou vecou zaoberať.

Klik pro zvětšení (SONY musí zakročiť proti Nintendo obsahu v hre Dreams)

Samotný autor s prezývkou @Piece_of_Craft bol rovnako kontaktovaný právnikmi spoločnosti Nintendo a všetky jeho "Mario" úrovne sú nateraz v hre Dreams uzamknuté. Ako vyzerali sa môžete pozrieť nižšie.


DALŠÍ

CGwillWin