hw
recenze
Pozreli sme sa na bytové kamery D-Link

Pozreli sme sa na bytové kamery D-Link
Pozreli sme sa na bytové kamery D-Link
12:00, 04.04.2020

Keď som sa známym a kamarátom nedávno zdôveril, že aktuálne mám byt napichnutý na dve na sebe nezávislé kamery, okamžite si v hlavách začali spriadať šialené teórie o manželskej nevere a iných bulvárnych príbehoch. Skutočným dôvodom však bola prostá snaha o realizáciu testu najnovšej série bytových kamier od firmy D-Link, ktoré si môžete v súčasnosti nasťahovať domov ako svojho diskrétneho spoločníka. Nie všetko totižto začína a končí v posteli, ostatne dnešný svet je viac či menej o čo najlepšom potieraní strachu o svojich blízkych či majetok a práve produkty tohto razenia vám s tým môžu výrazne pomôcť.

Malá a veľká

Klik pro zvětšení (Pozreli sme sa na bytové kamery D-Link )

DCS‑8515LH a DCS‑8000LHV2 sú primárne Wi-Fi kamery určené do interiérov a ponúkajú vám akýsi začiatok a koniec technických možností v danom segmente. Prvá menovaná kamera je dostupná za sumu cca 110 Eur a ponúka možnosť používania aktívneho otočeného mechanizmu na diaľku, či jednosmernej hlasovej komunikácie. Vďaka bezplatnej aplikácii spoločnosti D-Link si môžete toto dizajnom príjemne vyvedené vajíčko postaviť do rohu miestnosti a prostredníctvom 96 stupňového uhla tak kontrolovať dianie aj vo väčších priestoroch. IP kamera je schopná prenášať a zaznamenávať obraz v rozlíšení 1280 × 720, čo je pre dané potreby konzumenta viac ako dostačujúca ostrosť. Ešte než sa nejako stručne pustím aj do opisu jej zmenšenej kolegyne, teda DCS-80000LHV2, určite musím spomenúť možnosť duálneho ukladania záznamov. D-Link vám ponúka bezplatný zber dát na mydlink Cloud (základný free program však nemusí vyhovovať každému a všetky ostatné funkcie cloudu už vyžadujú poplatky) alebo možnosť klasického ukladania videí na MicroSD kartu do veľkosti 128 GB.

Rýchlo, jednoducho a bezpečne

Klik pro zvětšení (Pozreli sme sa na bytové kamery D-Link )

Spravme teraz krok späť a opíšme si najmenšiu bytovú kameru od D-Link, ktorá vás príde na príjemnú sumu cca 60 Eur. Za takúto investíciu si môžte do vybranej miestnosti jednoducho inštalovať nenápadnú bielu rolku so schopnosťou zaznamenávať obraz vo Full HD a, tak ako vyššie spomenutá a proporciami objemnejšia kolegyňa, všetko ukladať na Cloud s funkciou 24 hodinovej zbernice materiálov a cez 138 stupňový uhol (presne jeden deň vám nahrané zábery ostanú sprístupnené úplne zadarmo). Toľko zásadné odlišnosti oboch spomínaných výrobkov a môžeme sa teraz viac venovať samotnej funkčnosti. Obe tieto IP kamery je nutné nechať aktívne napojené v elektrickej sieti a to prostredníctvom priloženého adaptéru, čím sa zabezpečuje ich viazanosť na danú Wi-Fi v objekte. Rovnako tak vám je toto duo schopné prenášať zvuk aj obraz Live cez mydlink aplikáciu. V nej si môžete nastaviť obrovské množstvo zaujímavých funkcií a spravovať rovnako tak všetky aktívne zapojené kamery nezávislo na sebe. Stačí si len vytvoriť účet a vďaka intuitívnemu prehľadu funkčnosti tejto app si vybrať to, čo vám najviac vyhovuje.

V balení oboch výrobkov nájdete príslušenstvo na pevné uchytenie o stenu s akýmkoľvek podkladom

Klik pro zvětšení (Pozreli sme sa na bytové kamery D-Link )

Séria DCS monitoruje priestor pomocou umelej inteligencie, ktorá je schopná odlíšiť pohyb postáv od náhodných objektov tak, aby vás vedela v ten správny čas informovať. Stačí si len aktivovať upozornenie cez e-mailovú notifikáciu a v prípade, ak odchádza na dovolenku, nie je nič jednoduchšie, než starosť o svoj dom prenechať práve tejto modernej technike. Kamery dokážu s prehľadom monitorovať izby ako vo dne, tak v noci a vaše starosti o svojich blízkych alebo majetok tak razom zapudíte jednoduchým kontrolovaním aktuálneho diania. Bezpečnosť prenosu cez WPA3 a komunikácia naprieč ďalšími smart zariadeniami ako Amazon Alexa, Google Assistant či IFTTT sú už potom len čerešničkou na torte. Oba produkty som testoval na úseku necelého mesiaca a ani v jednom prípade som nezaznamenal akékoľvek výkyvy vo funkciách udávaných výrobcom. Toľko spomínaná aplikácia mydlink beží stabilne a je schopná vám jednoduchou formou vysvetliť, ako sa kamery zapájajú, obsluhujú a čo všetko vlastne dokážu.

Vďaka infračervenému LED osvetleniu dokáže kamera zaznamenať obraz aj v úplnej tme.

V prípade, ak uvažujete o investícii do podobne ladenej technológie, teda užívateľsky prístupných Wi-Fi kamier, a báli ste sa nejakých prekážok a obtiaží s inštaláciou, nie je pre pre vás z môjho pohľadu v súčasnosti asi vhodnejšej voľby.

Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti D-Link

Klik pro zvětšení (Pozreli sme sa na bytové kamery D-Link )


CGwillWin