hw
Xbox Series X má 12 Teraflops, pozrite si nové tech informácie

Xbox Series X má 12 Teraflops, pozrite si nové tech informácie
17:33, 24.02.2020

Už od samotného ohlásenia novej generácie hernej konzole Xbox, teda Series X, sa nahlas hovorilo o zdvojnásobení grafického výkonu voči stávajúcej Xbox One X. Dnes tento fakt sám Microsoft definitívne a oficiálne odobril, čím k ich novej technologickej vízii domáceho herného zariadenia priradil ikonku 12Tflops. Mimo toho upresnil procesor Zen 2 s architektúrou Rdna 2 a samozrejme raytracingom, čo je výkon 8x väčší než u prvej verzie Xbox One.

Za položkou Hardware-accelerated DirectX / raytracing potom treba vidieť dynamické svetlo uprostred realistických prostredí, vrátane zvukového podkladu. Variable Rate Shading alias skratka VRS je akési uprednostnenie dôležitých aspektov smerovania výkonu grafiky, ktorý sa tak nestráca v nedôležitých častiach obrazu.

Samozrejmosťou je interná prítomnosť toľko spomínaného SSD, vďaka ktorému bude nová platforma schopná nie len rýchlejšieho načítavania obsahu, ale aj priestoru na detailnejšie vyobrazenie hier samotných. V tomto smere bude vo svete konzol unikátna funkcia prepínania medzi viacerými hrami súčasne, to všetko bez strachu o stratu aktuálnej pozície. HDMI 2.1 sa postará o minimalizovanie lagov a zlepšenie snímkovania. To je možné dostať na úroveň 120 FPS a plného 4K, za predpokladu, že to samotná hra bude schopná poskytnúť.

Veľkým pozitívom prístupu MS ku svojim zákazníkom ostáva aj naďalej podpora minulých generácií. Tentokrát to Microsoft môže pojať hneď štvornásobne, keďže okrem Xbox One a Xbox 360, vám umožnia spustiť aj hry na pôvodný Xbox. S tým vlastne úzko súvisí aj takzvaný Smart Delivery koncept automatického cross-buy prepnutia už raz kúpnej hry. Ak teda zaplatíte akúkoľvek exkluzivitu od Microsoftu, je možné ju hrať na všetkých dostupných konzolách a bez dodatočného platenia. Hra odlíši systém a podľa vášho ID stiahne dostupný produkt. Tejto užívateľsky prístupnej funkcie sa dočkajú všetci vývojári, avšak nikto im nemôže nakázať, aby ju do svojich hier aplikovali. Prvým kto tak mimo MS učinil, je CD Projekt RED, ktorý nechce zarábať na dodatočnej verzii ich pripravovaného Cyberpunku 2077. Ten si stačí kúpiť na Xbox One a následne si ho bez doplatku stiahnete aj na Xbox Series X.

No a poslednou bodkou na zozname je oficiálne a aj samozrejmé potvrdenie Game Passu pre Xbox Series X, ktorý tak bude združovať všetky štyri generácie konzol. Teda prvý Xbox, Xbox 360, Xbox One a Xbox Series X.


DALŠÍ

CGwillWin