Stihne Baldur’s Gate III vydanie ešte tento rok?!

Stihne Baldur’s Gate III vydanie ešte tento rok?!
10:24, 24.02.2020

Hračkársky koncern Hasbro sa stal, trocha netradične, akýmsi lovcom insider informácií, keďže počas veľtrhu hračiek v meste New York vypátral, že tretí diel série Baldur’s Gate príde v Early Access podobe na Steam ešte tento rok. Nemusíme však podomácky šiť podivné plyšové hračky a vo formách na ľad odlievať strašiakov z plastu, aby sme vedeli, že pre autorskú spoločnosť Larian Studios je predčasný prístup bežnou praxou. Prešli si to so svojou sériou Divinity, ktorá sa vo výsledku ukázala byť vysoko kvalitným dielo, aj vďaka komunikácii autorov s majiteľmi Early Access verzií.

Poďme však po boku firmy Hasbro pátrať ešte ďalej. Ich záujem priniesť svetu nepoznané fakty neskončil len u Baldur’s Gate III. Na spomínanom evente v NY si totižto musel niekto pustiť pusu pekne na prechádzku, keďže sa dozvedáme, že do roku 2025 príde na trh celkovo až sedem hier založených na koncepte Dungeons and Dragons, kam spadajú už dve oznámené (je to práve Baldur’s Gate III a Dark Alliance: Dungeons & Dragons). Máme teda pred sebou ešte celých 5 podobne ladených projektov, ktoré by mali byť vo fáze ranného vývoja.

Záverom už len pripomienka. Tento štvrtok, teda 27. 2. 2020 nás čaká počas PAX EAST prvé gameplay predstavenie pre Baldur’s Gate III a pôjde o ostro sledovanú premiéru na celosvetovej báze.


DALŠÍ

CGwillWin