Vývoj System Shock 3 bol pravdepodobne zastavený (update)

Vývoj System Shock 3 bol pravdepodobne zastavený (update)
11:06, 10.02.2020

Dosť nepríjemná správa sa aktuálne objavila v éteri a dotýka sa priamo tretej radovej časti kultovej série System Shock. Tú už nejaký ten rok pripravuje spoločnosť OtherSide Entertainment a ak sa potvrdí vyhlásenie ich údajného bývalého zamestnanca menom Kin Corn Karn, ešte aj dlho pripravovať bude.

Kin totižto napísal do fóra RPGcodex zásadné informácie okolo pozadia komplikovaného a značne oneskoreného vývoja System Shock 3, ktorý podľa jeho slov momentálne nevyvíja pôvodný tím.

Ten sa totižto väčšinu času zmietal v chaose okolo produkcie a na jeho autorov boli vyvíjané prehnané očakávania. Aj keď sa snažili robiť maximum s nástrojmi a časom aký mali, vedenie im neprejavilo dôveru a ich prácu hodilo do koša (tvrdí on). Viac už prezradiť nechcel, s ohľadom na dohodu o mlčanlivosti, avšak ak sa toto celé naozaj zakladá na pravde, tretí diel série System Shock tento rok a ani ten ďalší asi čakať nemusíme.

update: Viacerý členovia autorského zoskupenia potvrdili odchod zo spoločnosti OtherSide a tak je už temer isté, že vývoj System Shock 3 je momentálne u ľadu. Za všetkým treba rovnako hľadať finančného problémy štúdia Starbreeze, ktoré práva na vydanie hry nakoniec muselo predať, ako jednu z posledných záchranných bŕzd pred krachom.


DALŠÍ

CGwillWin