Fortnite skončilo...prozatím

Fortnite skončilo...prozatím
08:24, 14.10.2019

Fortnite jako fenomén posledních dvou let je aktuálně už 12 hodin nedostupný. Není za tím žádná neočekávaná událost, ale hráči si to takhle také nepředstavovali. Na včerejší event, který měl uzavřít desátou (a nejhorší) sezónu Fortnite čekalo mnoho hráčů. Příběh v pozadí o Visitorovi a jeho experimentech s časoprostorem, které nám před rokem dali rifty a další podivné události v časové lince Fortnite. Jeho závěrečný experiment to měl vše napravit, že se event jmenoval The End bylo prozaické.

Kolem 20:00 v neděli odstartovala raketa a po pár průletech a namnožení spadla do tzv. Zero Point na mapě uprostřed Loot Lake. V tu chvíli všichni ve hře a nebo jenom pozorující v lobby byli vtaženi do černé díry a celá hra zmizela. Od té doby se na obrazovce objevují čas od času podivná čísla a černá díra vydává zvuky. Nic nevíme, oficiální kanály mají černé ikony a všechny Tweety účtu FortniteGame byly smazané, subreddit je zamčený.

Klik pro zvětšení (Fortnite skončilo...prozatím)

Co to znamená? No byli bychom asi více v doslovné temnotě, kdyby minulý týden italský AppStore neleaknul screenshot na kterém je vidět evidentně jiná mapa a nadpis Fortnite Capitolo 2. Takže The End má symbolizovat konec prvního Fortnite a prakticky příchod "dvojky".

Klik pro zvětšení (Fortnite skončilo...prozatím)

Vzhledem k tomu, že Epic měl při každém eventu problémy s leakery z herních souborů, tak se tentokrát rozhodl udělat radikální krok. Žádný update, žádná ohlášená odstávka serverů, prostě jenom černá díra. Nikdo neví, kdy skončí a zda běží všechno podle plánu.

Sledujte živé video od uživatele Fortnite na adrese www.twitch.tv

Že toto řešení není úplně šťastné se dá brát z několika úhlů pohledu. Vybudovaný Hype, který včera díky natěšenosti hráčů málem položil PSN a Twitch, je už pryč. Lidé už jen čekají až se něco stane a nejsou natěšeni na jednu hodinu, kdy to vypukne (pokud se něco zatím nezmění). Navíc nulová informovanost je trochu si zahrávání s volným časem svých zákazníků, protože těžko by hráči koukali na černou díru ve hře, kdyby věděli, že to bude trvat hodiny. Snad jen Ninja vypadá, že má zákulisní informace, protože včera event nestreamoval a o víkendu se prokecl, že hra dostane nové UI.

Každopádně v době Eventu zřejmě Fortnite trhalo rekordy. Na Twitchi sledovalo kategorii přes 1,5 milionu lidí (později i 1,7) a na youtube to bylo 4,3 milionu.

Snad jen trochu vtipné je to, že při zírání na černou díru si můžou hráči zahrát minihru zadáním tzv. Konami kódu ovladačem:


DALŠÍ

CGwillWin