recenze
WD_BLACK P10 Game Drive

WD_BLACK P10 Game Drive - recenze
WD_BLACK P10 Game Drive - recenze
11:47, 30.10.2019

Verím, že externý disk od spoločnosti Western Digital prešiel rukami už nejednému z nás. Veď predsa rada Elements Portable je starým známym priateľom mnohých bežných spotrebiteľov. My sa však dnes pozrieme na horúcu novinku z Gamescomu, a to radu WD_BLACK s prívlastkom P10 Game Drive, ktorá je určená najmä, avšak určite nielen pre hráčov.

Klik pro zvětšení (WD_BLACK P10 Game Drive - recenze)

Pé-desiatky máme v ponuke Western Digital hneď dve. Najrýchlejšie ich rozlíšime podľa farby plastového rámu disku, ktorý lemuje jeho kovový vrch. Verzia, ktorá je podľa WD kompatibilná s PC, PlayStation aj Xbox One, má tento rám čierny a Game Drive určený výhradne pre Xbox kombinuje čierny kovový casing s bielym rámom. Moje pôvodné obavy z tejto recenzie Xboxovej verzie herného disku (nakoľko nemám xbox) pominuli hneď ako som tento disk pripojil k počítaču - funguje presne tak ako každý iný externý disk a je od výroby formátovaný na súborový systém NTFS. To znamená, že sa vôbec nemusíte nechať obmedzovať veľkosťami "viac-kompatibilnejšieho", čierneho gamedrivu, ktorý ponúka 2, 4, alebo 5 terabajtov priestoru, ale ak by sa vám skôr hodilo 1, alebo 3 tera, kľudne môžete investovať do bielej, Xboxovej verzie.

Klik pro zvětšení (WD_BLACK P10 Game Drive - recenze)

V balení nájdeme len samotný disk, kábel z USB 3.0 na Micro B konektor a v prípade Xbox modelu nás okrem sprievodnej inštalačnej literatúry poteší dvojmesačný Xbox Game Pass Ultimate membership. Je trochu škoda, že pri disku za takúto sumu (pri 3TB verzii zaplatíte na oficiálnej stránke WD niečo málo vyše 3000 korún, v našich obchodoch to bude podstatne viac) sa v balení nenachádza žiaden obal a ten známy mäkký, zipsovací návlek od WD je pre model relatívne P10 malý.

Klik pro zvětšení (WD_BLACK P10 Game Drive - recenze)

Čo sa týka rýchlosti, ktorá sa pri hernom externom disku nepochybne očakáva, garantuje výrobca reading speed, teda rýchlosť čítania z disku až 130mb/s. Informácie o rýchlosti zápisu v parametroch nemáme a je jasné, že záleží na viacerých faktoroch, no pre malú ukážku som si z interného HDD dovolil kopírovať pomerne veľkú porciu dát (174GB) na game drive a rýchlosť sa priemerne pohybovala okolo 25-26 mb/s.

Klik pro zvětšení (WD_BLACK P10 Game Drive - recenze)

Vrámci testu som okrem hrania hry (Call of Duty - Modern Warfare Remastered), skúsil z disku strihať video, kde som pri Full HD zázname s 50fps nezaznamenal žiaden zásadný problém.



Rýchly a dizajnom veľmi príťažlivý externý disk, ktorý nielen uľahčí LAN párty hráčom ale núdzovo poslúži aj napríklad v strižni.

Za poskytnutie produktu na recenziu ďakujeme spoločnosti Klik pro zvětšení (WD_BLACK P10 Game Drive - recenze)


CGwillWin