hw
recenze
HyperX Pulsefire Dart / Chargerplay Base

HyperX Pulsefire Dart / Chargerplay Base - recenze
HyperX Pulsefire Dart / Chargerplay Base - recenze
12:00, 15.11.2019

Keď som duo týchto produktov rozbaľoval, pre potreby nášho videomagazínu PvP, len tak vtipne som prehodil do éteru poznámku o definitívnom vstupe spoločnosti HyperX do dvadsiateho prvého storočia. Bolo to pochopiteľne myslené skôr len ako vtip, keďže aj dnes stále narážame na profesionálnych hráčov, ktorým nerobí extra radosť používať bezdrôtové náradie a dávajú prednosť klasickému káblu. Budúcnosť však nezastavíš a presne v tomto ponímaní je teda logické, že HyperX premiérovo oklieštil svoje známe myšky Pulsefire Dart o ich chvostík a ponúkol k tomu zaujímavú cestu dobíjania.

Zbavenie sa káblu nie je ani zďaleka jedinou veľkou zmenou...

Klik pro zvětšení (HyperX Pulsefire Dart / Chargerplay Base - recenze)

Nechcem nasledujúci text, v zmysle postupnosti, nejako trieštiť, a tak recenziu pojmeme akýmsi súhrnom dojmov z obidvoch výrobkov. Do onoho pomyselného lieviku nám spadla teda v prvom rade samotná primárne herná myš, ktorá však dizajnom dokáže plnohodnotne zastúpiť aj klasické kancelárske potreby. Jej najväčšou prednosťou je obrovská kapacita integrovaného akumulátora, ktorý sa nabíja prostredníctvom Qi technológie. To jednak znamená, že stačí, ak máte doma akékoľvek zariadenie s touto certifikáciou a nabíjanie Pulsefire Dart je vyriešené. Kto by však predsa len túžil po akejsi HyperX zostave, kde všetko na vašom hernom stole dokonale ladí, určite doceníte dualitu samotnej separátne predávanej Chargerplay Base, ktorá servíruje dve nabíjacie plochy súčasne. Pokojne si tak môžete počas hrania nabíjať telefón a hodinky zároveň a akonáhle skončíte, nahodíte na seba chytré zariadenia a miesto pre dobíjanie zaujme samotná myš.

50 hodín plného vyťaženia.

Klik pro zvětšení (HyperX Pulsefire Dart / Chargerplay Base - recenze)

Určite vám bude nejaký ten čas trvať, než nájdete presný bod "G", ktorým sa nabíjanie myšky rozbehne, ale originálna HyperX bezdrôtová nabíjačka má indikátor priebehu dávkovania energie, ktorý vás už navedie správnym smerom. Ak sa náhodou iné zariadenie s certifikátom Qi nezhodne, samotný indikátor bude blikať načerveno. To sú však už len menšie detaily, ktoré by ste si skôr či neskôr zistili aj sami. Poďme však teraz ku kvalite myši ako takej. Jej dizajn, ako som už spomenul vyššie, síce nenapovedá o striktne hernom poslaní, ostatne má v úvodzovkách len šesť tlačidiel a to bez možnosti modulácie, ale pokiaľ si nepotrpíte na nejakú prehnanú extravaganciu a vaše portfólio najčastejšie spúšťaných projektov nezahŕňa na ovládanie komplikované MMO, nevidím dôvod, prečo by ste si nemali vystačiť s jej ponukou. Z môjho pohľadu by možno daný dizajn bol nejakou prekážkou, ak by sme sa tu nerozprávali o hernej myši za necelých sto dolárov, ktorá disonuje kapacitou 50 hodín (s vypnutým RGB dokonca takmer dvojnásobok) používania a Qi nabíjaním.

Softvérové rozhranie sa rapídne zlepšilo, stále je však v nedokončenej forme.

Klik pro zvětšení (HyperX Pulsefire Dart / Chargerplay Base - recenze)

Všetky podporované HyperX výrobky, podporu myslím v zmysle úprav cez software, združuje aplikácia s názvom NGenuity. Tá je zatiaľ stále v testovacej fáze, a tak pri jej využívaní očakávajte menšie či väčšie chrupavky, ktoré vám môžu jemne zdvihnúť obočie. Počas testovania Pulsefire Dart mi napríklad program nechcel nahrať update do myši aj cez fakt, že som robil všetko presne podľa pokynov na obrazovke. Nakoniec sa to však na niekoľkýkrát podarilo a myška bola s fanfárami pustená do RGB sveta. Tu si milovníci všetkých tých miliónov farieb môžu svojho nového kamaráta do ruky prispôsobiť vlastným potrebám a vkusu. Čo je však asi podstatnejšie, okrem rumunskej diskotéky nájdete v danom programe aj rozhranie na vlastné príkazové skratky, ktoré si jednoducho pridelíte do vybranej šestice spomínaných tlačidiel. A keď už sme mysľou a duchom práve v tejto oblasti, prečo nespomenúť aj kvalitne čalúnené boky. HyperX tu zakomponoval materiál syntetickej kože, do ktorej napchal jemnú penu. Výsledkom je perfektné a hlavne pohodlné držanie celou rukou, to všetko bez strachu z ukĺznutia. Máte jednoducho chuť ju pevne zovrieť bez strachu, že ten plast zapraská.

Motor poháňa senzor PixArt PMW3389 a dnes už samozrejmých 16 000 dpi.

Klik pro zvětšení (HyperX Pulsefire Dart / Chargerplay Base - recenze)

Milujem USB-C, respektíve milujem akékoľvek USB, ktoré nezažilo dobu kamennú. V roku 2019 preto pochopiteľne očakávam, že ak už za niečo vyhodíte sumu okolo sto eur, dostane sa vám odmeny v podobe súčasnej techniky. Často sa však stretávame, zvlášť u mikrofónov a headsetov, s dosť starými komponentmi, čo ale našťastie nie je vôbec prípad spoločnosti HyperX. Ako samotná myš, tak aj podložka na dobíjanie obsahujú "céčko", čo znamená ďalšie dva užitočné káble do domu (tiež sa vám často stáva, že keď životne nutne potrebujete USB-C, nie je v objekte ani jeden kus?!). Pulsefire Dart je tak možné prepojiť a používať aj priamo cez kábel, čo je síce krajne nepravdepodobná situácia, ale človek nikdy nevie, však? Na náš kameň mudrcov sa za tie roky posadila nejedna prémiová myš, ktorá by s prehľadom získala prvé ceny v oblasti dizajnu a modulácie. V porovnaní s nimi je tak prvý bezdrôtový Pulsefire na prvý pohľad ako chudobný emigrant z biznis segmentu, ale nenechajte sa presvedčiť len na základe fotografie. Jeho výkon v spojení s mnou dostatočne otestovanou bezdrôtovou spoľahlivosťou krásne doplní Qi certifikát a široké možnosti nastavenia.

Aby bolo možné dostať do myši nový update, je nutné ju pripojiť k PC pomocou priloženého káblu.


Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti HyperX

Klik pro zvětšení (HyperX Pulsefire Dart / Chargerplay Base - recenze)


CGwillWin