Psychologický thriller Martha is Dead očakávajte v roku 2020

Psychologický thriller Martha is Dead očakávajte v roku 2020
14:03, 02.10.2019

Na dnešné upršané popoludnie je pre mňa priam symbolickým aktom otvoriť mail od známej spoločnosti Wired Productions, ktorá sa pre svoju novú akvizíciu znova spojila s talianskou vývojárskou značkou LKA. Túto firmu by ste mohli poznať vďaka nadpriemernému hororu s reálnym príbehom o udalostiach v dávno zaniknutom psychiatrickom zariadení, ktorý sa v roku 2016 dostal na scénu ako The Town of Light.

Nová, fakticky len druhá, hra od LKA opäť zabrúsi do vôd psychologického konceptu a tentokrát nás skúsi vystrašiť v dosť sugestívnom diele s názvom Martha is Dead. Ten je v príprave na rok 2020, nateraz bez bližšieho určenia platforiem. Odbornosť LKA na ponorenie sa do zložitých a strhujúcich príbehov, ktoré si berú trocha z faktov a zároveň trocha z fikcie, sa stane opäť alfou a omegou celej produkcie.

Klik pro zvětšení (Psychologický thriller Martha is Dead očakávajte v roku 2020)

Klik pro zvětšení (Psychologický thriller Martha is Dead očakávajte v roku 2020)

Príbeh nás zavedie do Toskánska, konkrétne v roku 1944 južne od gotickej línie, kde sa konflikt medzi nemeckými a spojeneckými silami zintenzívňuje a do toho všetkého, sa nájde utopené telo mladej ženy, ktoré takpovediac prileje olej do ohňa. Jej stále žijúce dvojča, mladá dcéra nemeckého vojaka, sa musí vysporiadať s akútnou traumou straty svojej milovanej sestry, zatiaľ čo pravda okolo brutálnej vraždy je zahalená tajomným folklórom a do toho všetkého navyše naokolo bubnuje pulz vojnového stavu.

Martha is Dead bude z technického hľadiska postavená na Unreal Engine 4 a má byť nastavená tak, aby búrala hranice medzi hraním hier a realitou tým, že prinesie ľudské príbehy overené históriou a zosilené akousi zámerne drsnou produkciou, filmovými scénkami a hutným zvukom.

„Teší nás, že opäť spolupracujeme s neuveriteľne talentovaným tímom v spoločnosti LKA, pretože ich jedinečný a doteraz vlastne jediný projekt dokazuje ich schopnosť oživiť dávno stratené príbehy. Martha bude krásne a strašidelné dobrodružstvo, ktoré prinesie hráčom nezabudnuteľný príbeh, a sme si istí, že v hráčoch zanechá hrubú stopu tak, ako to dokázala už v nás samotných.“ uviedla Leo Zullo, generálna riaditeľka spoločnosti Wired Productions

„V spoločnosti LKA chceme aj naďalej rozprávať príbehy, ktoré posúvajú vašu fantáziu za bežné hranice, a zároveň prijímajú tie prvky reálneho sveta, ktoré robia naše rozprávky pohlcujúcimi a intenzívnejšími. Teší nás, že sa opäť spájame s vydavateľstvom Wired Productions, vydavateľom, ktorý zdieľa našu víziu a zároveň nám poskytuje neuveriteľnú podporu pri uvádzaní novej hry na trh.“ povedala Luca Dalcò, zakladateľka a kreatívna riaditeľka LKA.

Fanúšikovia thrillerov/hororov z prvej osoby tak zažijú jedinečnú príležitosť a prostredníctvom titulu Martha is Dead, sa ponoria do chladného príbehu, ktorý sa dá vidieť očami nevinnej mladej ženy, pátrajúc po pravde o smrti svojej sestry. Rok 2020 bude teda minimálne v prípade tejto značky zaujímavým a to nie len pre milovníkov žánru, ktorý reprezentuje.


DALŠÍ

CGwillWin