Respawn se omlouvá a napravuje event v Apexu

Respawn se omlouvá a napravuje event v Apexu
21:00, 17.08.2019

Jedním ze žhavých témat tohoto týdne byl nový event Iron Crown v oblíbené free-to-play hře Apex Legends. Časově omezený event skryl jedny z nejlepších skinů, co zatím hra nabídla, za nesmyslné RNG v podobě placených balíčků. A to takovým způsobem, že si na hlavu nemohl klepat pouze hlupák. Naštěstí se herní komunita a hlavně hráči hry ozvali a někdo se chytil za nos a rozhodl se to napravit.

V dlouhém postu, který vývojáři z Respawn Entertainment zveřejnili na Redditu se omlouvají, že jejich komunikace nebyla v pořádku. A hlavně, že porušili jednu ze svých proklamací, které dali na začátku života Apex Legends - že chtějí udělat kvalitní hru a být féroví v tom jak prodávají obsah. Proto začátkem příštího týdne začnou exkluzivní skiny pro postavy a zbraně rotovat v herním obchodě a budou dostupné za standarní cenu 18USD jeden. Nic nebude tak nutit zaryté fanoušky, kteří touží po tom krásném skinu pro Pathfindera, riskovat útratu až 5 tisíc korun. Ne nic nedostaneme zadarmo, ale alespoň je tu možnost si vybrat to co opravdu chceme a to je to podstatné.

Klik pro zvětšení (Respawn se omlouvá a napravuje event v Apexu)

Co si z toho odnést? Stále ve hře budou kritizované loot boxy. A ani v tom příspěvku Respawn nijak neargumentoval proč nastavili tak vysokou cenu. To se nedozvíme, a dá se říci, že tento "modus operandi" nedělá EA ani ostatní poprvé. Zkouší hráče, zkouší co sneseme a co jim projde. Proto je dobré se ozvat a nepřistupovat automaticky jako ovce na evidentně neférové podmínky ani u hry, která je zadarmo.

An Update on The Iron Crown Event from r/apexlegends


DALŠÍ

CGwillWin