Northgard se na konzole podívá koncem září, PC verze dostane novou expanzi

Northgard se na konzole podívá koncem září, PC verze dostane novou expanzi
20:00, 20.07.2019

Vývojáři ze studia Shiro Games odhalili hned několik novinek, které se týkají jejich titulu Northgard. Tato realtimová 4X strategie vyšla před více než rokem v plné verzi na Steamu, kde zabodovala severskou mytologií a v mnoha směrech odlišným přístupem. Jelikož se prodeje PC verze brzy po vydání přehouply přes hranici jednoho milionu kusů, tak nebylo příliš překvapivé, když vývojáři před časem oznámili konzolové verze.

Čerstvé informace konečně hovoří o přesném datu vydání vydání, které bylo stanoveno na 26. září/septembra. V tento den Northgard vyjde na PS4, Xbox One i Nintendo Switch. Zkrátka ovšem nepřijdou ani majitelé PC verze. Oznámení se totiž zároveň dočkala nová bezplatná expanze s názvem Conquest. Ta vyjde někdy v říjnu/októbri a přinese novou procedurálně generovanou kampaň.

Aby těch novinek ze světa Northgardu nebylo málo, tak Shiro Games ohlásili i chystanou deskovou hru Northgard: Uncharted Lands. Deskovka bude hratelná ve dvou až pěti hráčích a má si hodně brát právě z její videoherní předlohy. Bližší informace o novinkách ze stáje Shiro Games se dozvíme na Gamescomu, kde bude studio kromě nových projektů z univerza Northgardu ukazovat také svůj kooperativní survival Darksburg.


DALŠÍ

CGwillWin